Krievijas draudi. Karadarbībā tieši iesaistīti ir vairāk nekā 93 000 Ukrainas karavīru

Konfliktu zonas
LETA—UNIAN/UNN/KORRESPONDENT.NET
F9CDA1C441704DB8845C72A0E734F5EE.jpg

Karadarbībā tieši iesaistīti ir vairāk nekā 93 000 Ukrainas karavīru, trešdien pavēstīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Krievijas draudi. Karadarbībā tieši iesaistīti ir vairāk nekā 93 000 Ukrainas karavīru

"Vairāk nekā 93 000 Ukrainas karavīru ir tiešas karadarbības dalībnieki. Gandrīz 108 000 iesaistījušies vai ir iesaistīti pretterorisma operācijā. Armijā ienāca 210 000 cilvēku sešos mobilizācijas viļņos," teica Ukrainas prezidents.

Viņš arī norādīja, ka katrs sestais no viņiem ir brīvprātīgais.

Kijeva: Donbasā atrodas 6000-9000 Krievijas karavīru

Donbasā pašpasludināto "Doņeckas tautas republika" un "Luhanskas tautas republika" bāzēs atrodas no sešiem līdz deviņiem tūkstošiem Krievijas karavīru, paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieks Vasils Hricaks.

Pēc viņa teiktā, krievu karavīri Donbasā atrodas "uz pastāvīgas bāzes". Vēl aptuveni 50 000 Krievijas karavīru atrodas pie Ukrainas robežas, piebilda Hricaks.

Viņš arī pavēstīja, ka līdz šai dienai dokumentēta 56 krievu līdzdalība konfliktā Donbasā.

Tāpat Hricaks paziņoja, ka šobrīd kaujinieku gūstā atrodas 153 cilvēki, no kuriem 62 ir civiliedzīvotāji, bet vēl 801 cilvēks ir pazudis bez vēsts.

EDSO no Krievijas gaida paskaidrojumus par ieroču sistēmas "Buratino" atrašanos Donbasā

Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) gaida no Krievijas paskaidrojumus, kāpēc Donbasā atrodas ieroču sistēma "Buratino", teikts Lielbritānijas delegācijas ierakstā tviterī.

"Mēs lūdzām Krievijas delegāciju paskaidrot sistēmas TOS-1 "Buratino" klātbūtni," rakstīts paziņojumā.

Lielbritānija atsaucas uz EDSO šī gada 28.septembra ziņojumu, kurā teikts, ka prokrievisko kaujinieku kontrolē esošajā Krugļikas ciematā Luhanskas reģionā novērota sistēma "Buratino".

Lielbritānijas delegācija uzsver, ka šis ierocis tiek izgatavots Krievijā un uz Ukrainu nekad nav ticis eksportēts.

"Buratino" ir aprīkota ar termobāriskām kaujas galviņām, kuras izplata degošu šķidrumu ap mērķi un to aizdedzina. Tā vienā triecienā var iznīcināt vairākus pilsētas kvartālus un nodarīt nesaudzīgus postījumus.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dalies ar šo ziņu