Krievijā sākas šogad lielākās militārās mācības, kurās piedalīsies 95 tūkstoši karavīru

Ārvalstīs
BNS/AFP
Center 2015
Foto: Foto: Krievijas Aizsardzības ministrija

Krievijā 14. septembrī sākās šogad lielākās militārās mācības "Centr - 2015" ("Centrs - 2015"), kurās piedalīsies 95 tūkstoši karavīru, tostarp no sauszemes, jūras un gaisa spēkiem, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Krievijā sākas šogad lielākās militārās mācības, kurās piedalīsies 95 tūkstoši karavīru

Krievija pēdējā laikā ir pastiprinājusi militārās gatavības pārbaudes, un tas notiek laikā, kad attiecības ar Rietumiem ir sasniegušas zemāko līmeni kopš Aukstā kara, kas saistāms ar krīzi Ukrainā.

"Centr-2015" notiek 20 vietās Krievijas Centrālajā kara apgabalā, kas atrodas atrodas Pievolgā, Urālos un Sibīrijā. Tās ietver arī Krievijas Tālo Ziemeļu daļu.

Mācībās piedalās arī karavīri no Krievijas vadītās Kolektīvās drošības līguma organizācijas, ko veido vairākas bijušās padomju valstis.

Krievijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka mācību mērķis ir pārbaudīt Kolektīvās drošības līguma organizācijas spēku gatavību "pārvaldīt koalīcijas karavīru grupas, ierobežojot starptautisku bruņotu konfliktu".

Karavīri simulēs "nelegālu bruņotu veidojumu bloķēšanu un iznīcināšanu kopīgās speciālas operācijās", paziņoja ministrija.

Mācības sākas dienu pirms otrdien Tadžikistānas galvaspilsētā Dušanbē paredzētā Kolektīvās drošības līguma organizācijas samita. Organizācijas dalībvalstis Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Krievijas un Tadžikistānas līderi.

"Centr-2015" turpināsies līdz 20. septembrim, tajās piedalīsies 20 kuģi un līdz 170 lidmašīnas, informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Kādā no mācību norises dienām tās novēros arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pagājušajā nedēļā vēstīja laikraksts "Izvestija", kas detalizētāku informāciju nesniedza.

Galvenās mācību darbības notiks Urālos, Sibīrijas Altaja reģionā, Astrahaņas apgabalā valsts dienvidos un Kaspijas jūrā, ziņu aģentūra "Interfax" vēstīja par Krievijas Centrālā kara apgabala komandiera Vladimira Zarudņicka teikto.

Krievijas Eiropas daļā 12 tūkstoši karavīru piedalīsies mācībās militārajos poligonos Urālu reģionā netālu no Kazahstānas. Tajās tiks izmantoti apmēram 90 tanki un 20 artilērijas un raķešu palaišanas sistēmas.

Mācībās piedalīsies arī Kazahstānas karavīri, bet Nikaragvas armijas delegācija būs novērotāja, piebilda Zarudņickis.

 

Dalies ar šo ziņu