Ungārija žoga celtniecības paātrināšanai uz robežu nosūta 3800 karavīru; armija rīko arī mācības

Ārvalstīs
LETA--DPA/DW/AFP
ungāri
Foto: Foto: kormany.hu

Ungārija uz robežu ar Serbiju nosūtījusi 3800 karavīru, lai paātrinātu žoga celtniecību, piektdien paziņoja aizsardzības ministrs Ištvāns Šimičko.

Ungārija žoga celtniecības paātrināšanai uz robežu nosūta 3800 karavīru; armija rīko arī mācības

Šimičko televīzijā paziņoja, ka armija palīdzēs robežu padarīt drošāku. "Mums vajadzīga stiprāka aizsardzība pie robežas, ar sētu vien nepietiek," atzina ministrs.

Dzeloņstiepļu barjera tika pabeigta 31. augustā, taču tā nav mazinājusi nelegālo imigrantu straumi, kas ierodas no Serbijas.

Ungārija gatavojas robežapsardzībā iesaistīt armiju

Ungārijas armija trešdien veikusi mācības "Izšķirošā rīcība", lai sagatavotos iespējamajai nosūtīšanai uz robežu ar Serbiju un sniegtu atbalstu policijai, kas nespēj apturēt nelegālo imigrantu vilni, pavēstīja armijas štāba priekšnieks Tibors Benko.

"Tas ir mūsu darbs gādāt, lai Ungārija tiktu aizsargāta," uzstājoties sabiedriskās televīzijas kanālā M1, uzsvēra ģenerālis.

Ungārijas parlamentam 21. septembrī jālemj par to, vai līdzās policijas patruļām pie robežas tiks atļautas ar armijas patruļas.

Tomēr viņš piebilda, ka jāpasteidzina žoga būvniecība uz robežas ar Serbiju.

"Ikvienam tuvāko nedēļu laikā jābūt gatavam intensīvam darbam," laikrakstiem sniegtā intervijā uzsvēra Orbāns.

Ungārijas aizsardzības ministrs atkāpies no amata

Ungārijas aizsardzības ministrs Čaba Hende pirmdien atkāpies no amata, paziņojusi valdība.

55 gadus vecais Hende par atkāpšanos paziņojis pēc sanāksmes, kurā informēja par jaunumiem nelegālās imigrācijas krīzes sakarā un progresu četrus metrus augstā žoga celtniecībā uz robežas ar Serbiju.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns viņa atlūgumu pieņēmis.

Hende aizsardzības ministra amatu ieņēma kopš Orbāna valdība nāca pie varas 2010. gadā. Viņa vietā tagad stāsies līdzšinējais valsts sekretārs sporta jautājumos Ištvāns Šimičko.

Ungārija pašreiz piedzīvo bezprecedenta nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Šogad Ungārijas robežu šķērsojuši jau aptuveni 167 000 nelegālo imigrantu.

Ungārija ir viena no valstīm, kurā imigranti masveidā iebrauc no Balkāniem. Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija ir uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un turpina tur būvēt četrus metrus augstu žogu, ko plānots pabeigt līdz 31.oktobrim.

Dalies ar šo ziņu