Krievijas draudi. Laikraksts: Krievija atzinusi, ka Ukrainā krituši 2000 tās karavīru

Konfliktu zonas
LETA--NOVIJ REGION

Krievijas karavīri Ukrainā
Foto: Foto: Anton Holoborodko

Oficiāli nepieteiktajā karā Donbasā Krievija zaudējusi vismaz 2000 karavīru, bet vēl 3200 guvuši ievainojumus, teikts publikācijas "Darba algas paaugstināšana karavīriem 2015. gadā" versijā, kas uz īsu brīdi parādījusies Krievijas izdevuma "Delovaja Žizņ" mājaslapā, vēsta Ukrainas laikraksts "Novij Region".

Krievijas draudi. Laikraksts: Krievija atzinusi, ka Ukrainā krituši 2000 tās karavīru

Materiāla sākotnējā versija mājaslapā ilgi nav palikusi. Tā visai drīz tikusi rediģēta, un no tās pazudusi informācija par zaudējumiem, kā arī kritušo un ievainoto radiniekiem izmaksāto summu skaitļi.

Tomēr tīmekļa meklēšanas programmas "Google" kešatmiņā publikācija saglabājusies sākotnējā veidā, norāda Ukrainas izdevums, kas arī publicējis sākotnējās versijas ekrānuzņēmumus.

"Tāpat Krievijas valdība pieņēmusi svarīgu lēmumu par naudas kompensācijām karavīriem, kas piedalījušies militārās darbībās Ukrainas austrumos," lasāms ''Delovaja Žizņ" publikācijas oriģinālajā versijā.

"Tā kritušo karavīru ģimenēm, kuri piedalījušies karadarbībā Ukrainā, naudas kompensācija ir trīs miljoni rubļu (aptuveni 39,5 tūkstoši eiro), kauju gaitā invaliditāti ieguvušajiem - pusotrs miljons rubļu (teju 20 tūkstoši eiro). Turklāt līgumkaravīriem paredzētas "kaujas naudas" izmaksa par katru dienu, kuru viņi pavadījuši konflikta zonā, 1800 rubļu (24 eiro) apmērā."

"Kopumā atbilstoši situācijai 2015. gada 1. februārī jau ir izmaksātas naudas kompensācijas vairāk nekā 2000 kritušo karavīru ģimeņu un 3200 karavīriem, kas guvuši smagas traumas un ir atzīti par invalīdiem," teikts publikācijas sākotnējā versijā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dalies ar šo ziņu