Mediji: Krievijas hakeri uzbrukuši ASV militārajai e-pastu sistēmai

Ārvalstīs
LETA--AFP

Hakeri
Foto: Foto: nato.int

Krievijas hakeri ielauzušies ASV Štābu priekšnieku apvienotās komitejas e-pastu sistēmā, un tā uz divām nedēļām slēgta, ceturtdien vēstīja "NBC News".

Mediji: Krievijas hakeri uzbrukuši ASV militārajai e-pastu sistēmai

Aizsardzības ministrija  apstiprināja, ka Štābu priekšnieku apvienotās komitejas e-pasta sistēma atslēgta uz izmeklēšanas laiku, bet sīkāk neko nepaskaidroja.

"Mēs turpinām identificēt un novērst kiberdrošības riskus mūsu tīklos," sacīja Pentagona preses sekretārs pulkvežleitnants Valērijs Hendersons.

"Paturot prātā šos mērķus, mēs esam slēguši apvienotās komitejas  tīklu un turpinām izmeklēšanu. Mūsu galvenā prioritāte ir atjaunot pakalpojumus, cik drīz vien iespējams," teica pulkvežleitnants Hendersons. "Mūsu politikas un operacionālās drošības dēļ mēs nekomentējam kiberincidentu vai uzbrukumu mūsu tīkliem detaļas."

NBC, citējot vārdā nenosauktus avotus, vēstīja, ka nav skaidrs, vai uzbrukumu sankcionējusi Krievijas valdība.

Avoti norādījuši, ka uzbrukums veikts, izmantojot automātisku sistēmu, kas ātri savāc milzīgu daudzumu datu.

Incidents noticis ap 25. jūliju un ietekmējis apmēram 4000 militārā un civilā personāla pārstāvju.

Amatpersonas apgalvo, ka nav iegūta vai skarta klasificēta informācija. Pentagons nolēmis visu e-pastu sistēmu slēgt uz izmeklēšanas laiku.

Iepriekš ASV amatpersonas apstiprināja, ka divos hakeru uzbrukumos skarta apmēram 21 miljona ASV valdības darbinieku, līgumdarbinieku un citu darbinieku personiskā informācija.

Hakeru uzbrukumu izcelsme nav identificēta, bet tiek plaši uzskatīts, ka tie ir daļa no Ķīnas spiegošanas programmas.

Dalies ar šo ziņu