ASV Armijas vietne pēc hakeru ielaušanās uz laiku aptur darbību

Ārvalstīs
BNS/AFP
kiberuzbrukums

ASV Armijas (Sauszemes spēku) interneta vietnē pirmdien ielauzās hakeri, un Armija pēc šī kiberuzbrukuma ir uz laiku slēgusi šo vietni, paziņoja Armijas preses sekretārs brigādes ģenerālis Malkolms Frosts.

ASV Armijas vietne pēc hakeru ielaušanās uz laiku aptur darbību

Hakeri ievietoja uzlauztajā vietnē Army.mil paziņojumus, kuros nosodīja ASV veiktu nemiernieku apmācīšanu Sīrijā, bet no vietnes netika nozagti nekādi dati. Šī vietne ir paredzēta sabiedriskai apskatei, tajā ir tikai pamatinformācija un nav slepenu militāru ziņu vai ASV karavīru personas datu, sacīja Pentagona amatpersonas.

Atbildību par kiberuzbrukumu uzņēmās Sīrijas režīmu atbalstošs hakeru grupējums "Sīrijas Elektroniskā armija", kas iepriekš bija nelegāli ielauzies vairāku ASV ziņu mediju vietnēs.

Amatpersonas atzina, ka šis var būt pirmais ielaušanās gadījums kādā ASV bruņoto spēku vietnē. Iepriekšējie hakeru uzbrukumi bija vērsti pret ASV bruņoto spēku kontiem sociālajos medijos, tostarp mikroblogu vietnē "Twitter".

Janvārī hakeru grupējums, kurš deklarējis atbalstu džihādistu organizācijai "Islāma valsts", ielauzās ASV Centrālās pavēlniecības (CENTCOM) sociālo mediju kontos, piespiežot ASV Bruņotos spēkus uz laiku apturēt šīs pavēlniecības "Twitter" un "YouTube" kontu darbību. Hakeriem tomēr neizdevās piekļūt slepeniem datortīkliem un valsts noslēpumiem.

Dalies ar šo ziņu