Gruzijā un Ukrainā iebrukušās Krievijas armijas pārstāvis: NATO uz pusi samazinājusi uzbrukuma laiku

Ārvalstīs
BNS/INTERFAX
Kartapolovs
Foto: Foto: : stat.mil.ru

Stratēģiski NATO paplašināšana ir pietuvinājusi NATO militāro infrastruktūru maksimāli tuvu Krievijas robežām un uz pusi samazinājusi laiku, kas nepieciešams, lai lidmašīnas un raķetes sasniegtu Krievijas teritoriju, paziņoja Krievijas Ģenerālštāba operāciju ģenerāldirektorāta priekšnieks ģenerālleitnants Andrejs Kartapolovs.

Gruzijā un Ukrainā iebrukušās Krievijas armijas pārstāvis: NATO uz pusi samazinājusi uzbrukuma laiku Krievijai

"Militāra konflikta gadījumā, kritiskie objekti gandrīz visā Krievijas Eiropas teritorijā būtu pakļauti NATO gaisa uzbrukumam, raķešu lidojuma laikam samazinoties uz pusi," Kartapolovs teica 4. Maskavas starptautiskās drošības konferencē.

"Mēs domājam, ka tieši tādam mērķim kopš 2008.gada tiek pielāgotas militārās vietas vairāku Baltijas valstu, Polijas, Rumānijas un Bulgārijas teritorijā atbilstoši NATO standartiem," viņš piebilda.

"Līdz šim Zokņu lidlauks Lietuvā, Emari Igaunijā un Laska Polijā ir pilnībā modernizēti. Darbs tiks pabeigts, uzstādot jaunu aprīkojumu jūras spēku bāzēs Liepājā, Latvijā un Gdiņā, Polijā," Kartapolovs turpināja, uzskaitot vēl vairākus militārās infrastruktūras projektus, kuros Austrumeiropā notiek modernizācijas darbi.

"Vienlaikus objektu ieroču, militārās tehnikas un materiālo aktīvu glabāšanai Austrumeiropas valstu teritorijā  būvniecība ir paredzēta," paziņoja Kartapolovs.

Viņš uzsvēra, ka tas ne tikai ļauj NATO turēt ātrās reaģēšanas spēkus tuvu Krievijas teritorijai, bet arī ievērojami saīsina laiku, kas nepieciešams, lai pievestu nepieciešamās uzbrukuma vienības un tās pārvietotu.

"2014. gadā NATO operāciju un kaujas mācību aktivitāte pieauga 80%," norādīja Krievijas armijas pārstāvis un piebilda, ka ASV plāno piegādāt sabiedrotajiem Austrumeiropā tālās darbības aviācijas raķetes  "JASSM-ER", kas ļautu NATO taktiskajiem spēkiem trāpīt mērķiem 1300 kilometru Krievijas teritorijas iekšienē, pat neieejot Krievijas gaisa aizsardzības teritorijā.

Dalies ar šo ziņu