Polija no ASV vēlas iegādāties spārnotās raķetes "Tomahawk"

Tehnika un ekipējums
BNS/AFP
Tomahawk
Foto: Foto: usni.org

Polija vēlas no ASV iegūt spārnotās raķetes "Tomahawk", lai ar tām aprīkotu trīs zemūdenes, kuras tā plāno iegādāties līdz 2030. gadam, pavēstīja valsts aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks.

Polija no ASV vēlas iegādāties spārnotās raķetes "Tomahawk"

Ministrs informēja intervijā radio, ka Polija ir informējusi ASV, ka tā vēlas iegādāties spārnotās raķetes "Tomahawk", ko ražo ASV bruņojuma koncerns "Raytheon".

"Pērn es nolēmu, ka Polijas kuģiem ir jābūt spējīgiem [palaist spārnotās raķetes], un mēs runājam ar visiem, kas varētu piegādāt šo ieroču veidu, tai skaitā ASV," viņš norādīja.

Semoņaks atklāja, ka šogad tiks sāktas zemūdeņu iegādes konkursa procedūras.

Ja ASV piekritīs "Tomahawk" pārdošanai, šīm raķetēm būs jākonkurē ar Francijas raķešu sistēmām MdCN, ar kurām ir aprīkotas zemūdenes, kuras ražo Francijas flotes bruņojuma ražošanas kompānija DCNS.

Reaģējot uz Ukrainā notiekošo konfliktu, Polija ir sākusi ievērojamu bruņoto spēku modernizācijas programmu, kuras īstenošanai desmit gadu laikā tiks atvēlēti 33,6 miljardi eiro.

Polija gatavojas iegādāties pretraķešu un pretgaisa aizsardzības sistēmas, bruņutransportierus, zemūdenes, kā arī helikopterus un kaujas bezpilota lidaparātus.

Dalies ar šo ziņu