Baltkrievija veic vērienīgu rezervistu mobilizāciju

Ārvalstīs
LETA
Baltkrievijas karavīrs
Foto: Foto: mil.by

Turpinoties valstī plašām militārajām mācībām, Baltkrievija uz papildu apmācību iesauc lielu skaitu rezervistu, un eksperti norāda, ka tas, domājams, saistīts ar situācijas saasināšanos Ukrainā, vēsta krievu tīmekļa medijs "Gazeta.ru".

Baltkrievija veic vērienīgu rezervistu mobilizāciju

Lai gan Minska to atklāti nav deklarējusi un ierasti norāda uz NATO radītajiem draudiem, kāds avots Baltkrievijas armijas ģenerālštābā sarunā ar "Gazeta.ru" apstiprinājis, ka rezervistu iesaukšana saistīta ar Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Pagaidām rezervistu iesaukšana notiek provincē, apejot galvaspilsētu. Piemēram, Volkoviskas rajonā iesaukti 140 rezervisti, un "Gazeta.ru" lēš, ka visas valsts mērogā iesaukto skaits varētu sasniegt 15 tūkstošus.

Paši rezervisti un viņu tuvinieki ir pārliecināti, ka tik masīvs iesaukums ir saistīts ar karadarbību Ukrainā, norāda tīmekļa izdevums.

23. janvārī Baltkrievijā sākās plašas militārās mācības, kas joprojām turpinās.

Zīmīgi, ka 1. februārī Baltkrievijā spēkā stāsies karaklausības likuma jaunā redakcija, kurā, ņemot vērā Krimas aneksijas pieredzi, likumdevēji iekļāvuši jaunu normu par "citas valsts iesūtītu bruņoto grupu, neregulāro spēku vai regulārā karaspēka apakšvienību" iespējamo darbību Baltkrievijas teritorijā.

Dalies ar šo ziņu