Krievijas draudi. Prokremliskie kaujinieki ieņēmuši Doņeckas apgabala pilsētu

Konfliktu zonas
LETA—UNIAN/EHO MOSKVI/UKRINFORM/UKRAINSKA PRAVDA
Ukraina
Foto: Foto: Andrew Butko

Prokremliskie kaujinieki, uzbrukumā Ukrainas valdības spēkiem izmantojot tankus, ieņēmuši Doņeckas apgabala Vuhļehirskas pilsētu, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis bataljona "Donbass" komandieris Semens Semenčenko.

Krievijas draudi. Prokremliskie kaujinieki ieņēmuši Doņeckas apgabala pilsētu

"Vuhļehirsku kontrolē teroristi. Daži mūsu atbalsta punkti vēl turas. Uzbrukums notika vakar, pēc artilērijas apšaudes pretterorisma operācijas spēku pozīcijām tika dots trieciens ar tankiem," teikts paziņojumā.

Vairāku nedēļu laikā kaujinieku vienības iefiltrējušās pilsētā, izliekoties par mierīgajiem iedzīvotājiem, un uzbrukušas no aizmugures, norādīja komandieris.

Vuhļehirskā atrodas ienaidnieka bruņutehnika, dzīvojamos namos izvietotas snaiperu pozīcijas, pilsēta aktīvi tiek nocietināta, atzina Semenčenko.

"Debaļcevē darbojas pretinieka diversiju grupa, pamatmērķis - mūsu bruņutehnikas un karavīru iznīcināšana. Pilsētu pastāvīgi apšauda "gradi" un mīnmetēji," viņš raksta.

Atrasties atklātā vietā ilgāk par desmit minūtēm nav iespējams, jo notiek pastāvīgas apšaudes. Ienaidnieks aktivizējis centienus no teroristu organizācijas "Luhanskas tautas republika" pozīciju puses "nogriezt" Debaļceves izvirzījumu.

"Situācija ir saspringta, bet pilnībā tiek kontrolēta. Ir pietiekami daudz spēka un līdzekļu, lai pretiniekam dotu triecienu. Cīņas gars - augsts," paziņoja Semenčenko.

Uz Ukrainas pierobežu no Tadžikistānas tiek pārvietoti 3000 Krievijas karavīru

3000 Krievijas karavīru, kas šobrīd dien Tadžikistānā, tiks nosūtīti uz Ukrainas pierobežu, vēsta tadžiku mediji.

Kā ziņo tīmekļa medijs "TojNews", atsaucoties uz savu avotu, uz Ukrainas pierobežu tiks pārvietota daļa karavīru no Tadžikistānas teritorijā izvietotās 201.Krievijas armijas bāzes.

Uz Krievijas-Ukrainas robežu nosūtīto Krievijas karavīru vietā dienestā tiks pieņemti tadžiki, vēsta portāls.

Kā pirmdien ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos šobrīd atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Atbilstoši vēstnieka teiktajam Austrumukrainā ir arī 235 Krievijas tanki, 720 bruņutransportieri un 263 artilērijas sistēmas.

Kijeva: Ukrainai ir dokumentāli pierādījumi par Krievijas karavīru piedalīšanos konfliktā Donbasā

Ukrainai ir dokumentāli pierādījumi par Krievijas karavīru un pilsoņu piedalīšanos konfliktā Donbasā, ceturtdien paziņoja Ukrainas ģenerālštāba priekšnieks Viktors Muženko.

"Šodien mums ir dokumentāls apstiprinājums un dokumentu paraugi par Krievijas karavīru piedalīšanos šajā konfliktā separātistu pusē. Tas ir dokumentāli apstiprināts," preses brīfingā Kijevā pavēstīja Muženko.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Ukrainai nav aktīvas karadarbības ar Krievijas regulāro armiju.

"Mums ir fakti par atsevišķu Krievijas bruņoto spēku karavīru, Krievijas pilsoņu piedalīšanos kaujās nelikumīgo bruņoto grupējumu sastāvā. Karadarbības ar Krievijas regulārās armijas vienībām uz šo dienu mums nav," sacīja Muženko.

Krievijas agresijas dēļ Ukraina zaudējusi pusi aviācijas

Gada laikā Krievijas agresijas dēļ Ukraina zaudējusi pusi savas militārās aviācijas, liecina aviācijas vietnes "Flightglobal" ikgadējais ziņojums "World Air Forces 2015".

"Konflikts kļuvis par smagu triecienu Ukrainas spēkiem, notriektas vai uz zemes iznīcinātas daudzas lidmašīnas. Mūsu aplēses rāda, ka tai (Ukrainai) 12 mēnešu laikā darbojošos vienību skaits no 400 samazinājies līdz 222," teikts ziņojumā.

Saskaņā ar ziņojuma datiem šobrīd Ukrainas militārājā aviācijā ir 222 vienības, ieskaitot vairāk nekā 60 iznīcinātāju, bumbvedēju un triecienlidmašīnu, ap 30 militāro transportlidmašīnu un vairāk nekā 60 helikopteru.

Dalies ar šo ziņu