Vēl vienā uzbrukumā Godasardzes postenī nogalināts Kanādas karavīrs

Ārvalstīs
LETA--AFP/BBC
apšaude Kanādā
Foto: Ekrānšāviņš no ziņu sižeta

Pie Nacionālā kara memoriāla Otavā, kas atrodas blakus Kanādas parlamenta ēkai, trešdien atskanēja vairāki šāvieni un apšaudē tika ievainots viens no karavīriem, kas stāvēja godasardzē pie pieminekļa.

Vēl vienā uzbrukumā godasardzes postenī nogalināts Kanādas karavīrs

Vēlāk rezerves kaprālis Neitans Sirillo, kurš uz mēnesi bija norīkots Godasardzes pienākumu veikšanai, no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Pēc tam uzbrucējs, kas bijis bruņots ar šauteni, skriešus devās uz parlamenta ēku, kur apšaude turpinājās.

Citi garāmgājēji stāsta, ka bārdainais vīrietis, kas šāva uz Godasardzi, piespiedis kādu garāmbraucošo automašīnu viņu aizvest līdz parlamentam.

Pēc tam policija bloķēja gan parlamenta ēku, gan tai blakus esošās valdības ēkas, tostarp Kanādas premjerministra Stīvena Hārpera biroju.

Pēc kāda islāmista uzbrukuma diviem karavīriem Kanādā jau otrdien tika paaugstināts nacionālais terorisma draudu līmenis.

Varasiestādes norādīja, ka šāds solis nav sperts specifisku draudu dēļ. Draudu līmenis paaugstināts no zema uz vidēju.

"Šis līmenis nozīmē, ka izlūkošanas informācija liecina, ka personai vai grupai Kanādā vai ārvalstīs ir nolūks un iespējas pastrādāt teroraktu," norādīja Kanādas Sabiedrības drošības ministrijas preses pārstāvis.

Pirmdien 25 gadus vecs Kanādas pilsonis, kas, domājams, pieņēmis radikālus uzskatus, lielveikala autostāvvietā Kvebekā ar savu automašīnu notrieca divus karavīrus, no kuriem viens vēlāk slimnīcā mira.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību mirušā karavīra tuviniekiem un viņa dienesta biedriem.

Dalies ar šo ziņu