Britu iznīcinātāji pārtver Krievijas lidmašīnas

Ārvalstīs
Pēc news.sky.com materiāliem
Lielbritānijas iznīcinātājs
Foto: Foto: eurofighter.com

Šodien Lielbritānijas Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji pacēlās gaisā, lai pārtvertu divas Krievijas lidmašīnas, kas lidoja starptautiskajā gaisa telpā, ziņo „Sky News”.

Britu iznīcinātāji pārtver Krievijas lidmašīnas

Iznīcinātāji „Typhoon” konstatēja, ka starptautiskajā gaisa telpā ielidojušas divas Krievijas militārās lidmašīnas  - stratēģiskie bumbvedēji „Tu-95”, kurus NATO apzīmē ar nosaukumu „Bear”.

Karaliskie Gaisa spēki apstiprināja, ka krievu lidmašīnas nav ielidojušas Lielbritānijas gaisa telpā.

„Daudzus mēnešus ilgā sagatavošanās un infrastruktūras uzlabojumi ir uzlabojušas mūsu spējas nekavējoties pacelt iznīcinātājus šādās un līdzīgās situācijās, un tas pierāda, ka mēs spējam izcili nodrošināt to spēju, kālab tika radīti Karaliskie Gaisa spēki – sargāt mūsu gaisa telpu,” uzsver Karalisko Gaisa spēku pārstāvji.

Paziņojumā teikts, ka šī bijusi pirmā reize, kad ātrās reaģēšanas trauksmi izsludināja no Losjemutas, kopš Morejas bāze uzņēmās sargāt Lielbritānijas gaisa telpas ziemeļus.

Bāzes komandieris kapteinis Marks Čapels atzīst, ka šāds gadījums ir smagā darba vērts un attaisno divu „Typhoon” eskadru pārcelšanu, kas tika veikta pirms vairākiem mēnešiem.

Dalies ar šo ziņu