Vācijā norisinās speciālo operāciju spēku mācības „Jackal Stone”

Ārvalstīs
Pēc stripes.com materiāliem
helikopteri
Foto: Foto: stripes.com

ASV speciālo operāciju spēki kopā ar vēl deviņu valstu – Čehijas, Somijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Zviedrijas un Slovēnijas - karavīriem 12. septembrī uzsāka plašas mācības „Jackal Stone”, lai nostiprinātu ASV un Eiropas elites spēku sadarbību.

Vācijā norisinās speciālo operāciju spēku mācības „Jackal Stone”

Mācībās piedalās vairāk nekā 1500 karavīru, un tās norisināsies līdz 23. septembrim.

Vairāk nekā 900 ASV speciālo spēku karavīru un atbalsta personāls piedalās šī gada mācībās „Jackal Stone”, kas ir lielākās ASV Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā mācības.

„Mūsu kopīgais mērķis ir vairot mieru un stabilitāti, un izmantot katru izdevību, lai uzlabotu savietojamību,” uzsver ģenerālmajors Gregorijs Dž. Lengjels, Speciālo operāciju pavēlniecības Eiropā komandieris. „Mācības „Jackal Stone” dod mums iespēju iesaistīties reālistiskā un izaicinājumiem bagātā vingrinājumā, kas uzlabos pieredzi, sadarbību un prasmi strādāt komandā.”

 Mācību laikā notiks gaisa desanta treniņi un lauka vingrinājumi. Mācības norisinās vairākās vietās Vācijā – Baumholderā, Hoenfelsā, Grafenvorā, kā arī atsevišķās bāzēs Nīderlandē.  Šis ir pirmais gads, kad mācības „Jackal Stone” tiek organizētas Vācijā, izmantojot tās daudzos poligonus un bāzes.

Mācību scenārijs nav saistīts ar aktuālajiem ģeopolitiskajiem notikumiem, bet speciāli izveidots, lai atainotu reālus drošības izaicinājumus.

 Ukrainas krīzes kontekstā Speciālo operāciju pavēlniecība Eiropā ir palielinājusi mācību skaitu Eiropā, lai pastiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu NATO klātbūtni reģionā.

Dalies ar šo ziņu