Baltijas jūrā no Krievijas korvetes izšauj raķetes

Ārvalstīs
Pēc mil.ru materiāliem
Krievijas korvete
Foto: Foto: mil.ru

Krievijas Baltijas kara flotes korvetes „Soobrazitelny” apkalpe veikusi mācību uzdevumu, atvairot raķešu uzbrukumu „sarežģītam jūras mērķim”, kas imitējis pretinieka pretkuģu raķeti, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Baltijas jūrā no Krievijas korvetes izšauj raķetes

Korvete „Soobrazitelny”, kura nereti ir ienākusi Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā, nelielā attālumā pietuvojoties teritoriālajai jūrai, kaujas šaušanu veikusi no jūras zenītraķešu kompleksa „Redut”. Savukārt (pretinieka) raķete – mērķis palaista no Baltijas kara bāzes raķešu kuģa „P-257”.

Zenītraķete veiksmīgi iznīcinājusi mērķi, informēja ministrija. Šaušana notikusi sarežģītos apstākļos – pretinieks pielietojis radioelektroniskās pretdarbības ierīces.

Baltijas kara flotes poligona rajons, kurā notikusi šaušana, bijis slēgts civilai kuģu satiksmei. To nodrošinājuši apmēram desmit kuģi un kuteri.

Pēc kaujas šaušanas korvetes apkalpe veikusi arī citus mācību uzdevumus jūrā, kas saistīti ar radiolektronisko cīņu, aizsardzību pret diversantiem, kā arī kuģu manevrēšanu, tostarp šauros kuģu ceļos.

Dalies ar šo ziņu