"Boko Haram" ieņemtā pilsētā daudz nogalināto; tūkstošiem iedzīvotāju bēg

Konfliktu zonas
LETA--REUTERS
Boko Haram
Foto: Foto: ssafrica.org

Islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieki pēc vairāku stundu ilgas kaujas ieņēmuši lielu daļu Bamas pilsētas Nigērijas ziemeļaustrumos, un tiek ziņots, ka pilsētā ir liels skaits nogalināto, tūkstošiem iedzīvotāju bēg.

"Boko Haram" ieņemtā pilsētā daudz nogalināto; tūkstošiem iedzīvotāju bēg

Kā ziņo avoti drošības dienestos, islāmisti pirmdien uzbruka Bamai, kas atrodas 70 kilometrus no Borno štata galvaspilsētas Maiduguri. No sākuma viņu uzbrukums atvairīts, bet kaujinieki naktī atgriezušies vēl kuplākā skaitā.

Abās pusēs esot daudz bojāgājušo, un atsevišķi avoti norādīja, ka nogalināto skaits varētu sasniegt pat 5000 cilvēku.

"Kad mēs izdzirdējām šāvienus, visi bija apjukuši. Šāva no vairākām pusēm. Mēs vienkārši mukām ārā no pilsētas. (..) Tur bija armijas helikopteri un iznīcinātājs. Mēs gulējām krūmos pie pilsētas robežas," pastāstīja kāds tirgotājs, kurš mucis kopā ar savu sievu, trīs bērniem un brāli.

Divus mēnešus pēc teroristu grupējums "Islāma valsts" (IV) pasludināja tā ieņemtajās Irākas un Sīrijas teritorijās kalifātu, par tādu soli izšķīrās arī grupējums "Boko Haram", izsludinot islāma kalifātu Nigērijas ziemeļos.

Kaujinieku grupējuma līderis Abubakars Šekau kādā videoierakstā paziņoja, ka pagājušajā mēnesī ieņemtā Gvozas pilsēta nu ir musulmaņu teritorija un tajā jāievēro stingri islāma likumi.

Šekau komandētās kaujinieku bandas kopš 2009. gada nemieriem Nigērijā nogalinājušas tūkstošiem cilvēku un kļuvušas par nopietnāko draudu kontinenta lielākā energoresursu piegādātāja drošībai.

Dalies ar šo ziņu