ASV rotācijas kārtībā uz Baltijas valstīm un Poliju nosūtīs 600 karavīru un tehniku - tankus, kaujas

NATO
BNS
ASV
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Apmēram 600 karavīru no ASV Armijas 1. kavalērijas divīzijas 1. brigādes rotācijas kārtībā tiks izvietoti Baltijas valstīs un Polijā, paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

ASV rotācijas kārtībā uz Baltijas valstīm un Poliju nosūtīs 600 karavīru un tehniku - tankus, kaujas mašīnas un bruņutransportierus

Karavīru izvietošanas nolūks ir palīdzēt nomierināt sabiedrotos Eiropā, kas jūtas Krievijas militārās rīcības apdraudēti.

Karavīri un aprīkojums, tostarp tanki "M-1 Abrams", kājnieku kaujas mašīnas un bruņutransportieri, Eiropā ieradīsies oktobrī, lai trīs mēnešu garumā piedalītos dažādās mācībās.

Aptuveni 150 ASV karavīru lielās vienības - smagās bruņutehnikas rotas - sastāvā Ādažos tiks izvietoti divi vadi ar 12 kāpurķēžu kaujas mašīnām "Bradley” un viens vads ar četriem kaujas tankiem "Abrams". Šīm mašīnām pievienosies arī atbalsta tehnika, piemēram, degvielas vedējs un transportieri.

Teksasas štata Forthudā izvietotie karavīri nomainīs apmēram 600 gaisa desantniekus no ASV Armijas 173.kājnieku brigādes, kas ir izvietota Itālijas pilsētā Vičencā. Šie karavīri kopš aprīļa operācijas "Atlantic Resolve" gaitā ir piedalījušies mācībās ar Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas karavīriem.

"Šīs sauszemes mācības palīdz veicināt savstarpējās sadarbības spējas mazās vienībās un līderu apmācību,"

Pentagona preses pārstāvja pulkveža Stīva Vorena teikto citēja laikraksts "Stars and Stripes", kas informē par Savienoto Valstu bruņoto spēku aktualitātēm.

Bez sauszemes spēkiem ASV ir nosūtījušas arī iznīcinātājus uz Poliju un piedalījušās NATO spēku patrulēšanas operācijā Baltijas valstu gaisa telpā.

Dalies ar šo ziņu