Krievija plāno divkāršot gaisa desantnieku skaitu; gatavojas iesaukt rezervistus

Ārvalstīs
LETA--ITAR-TASS
Krievijas karavīri
Foto: Foto: mil.ru

Krievijas gaisa desantnieku skaitu līdz 2019. gadam paredzēts divkāršot un tas sasniegs 72 tūkstošus karavīru, trešdien paziņoja augstu stāvošs avots Krievijas bruņoto spēku Ģenerālštābā.

Krievija plāno divkāršot gaisa desantnieku skaitu; gatavojas iesaukt rezervistus

"Šos desanta spēku vadības ieteikumus atbalstīja Krievijas Aizsardzības ministrija," norādīja avots.

Galvenokārt gaisa desantnieku skaita dubultošana notiks, veidojot trešos desanta trieciena un izpletņlēcēju desantnieku pulkus, kā arī reorganizējot vairākas esošās vienības, tās apvienojot, skaidroja avots, piebilstot, ka jau šā gada decembrī gaisa desantnieku specdienesta 45.pulks tiks pārveidots par brigādi.

Tiek plānots arī veidot vairākas jaunas vienības, kas atradīsies visā Krievijas teritorijā.

Krievijas aizsardzības ministrija plāno visā valstī iesaukt rezervistus uz divus mēnešus ilgām mācībām, kuru mērķis esot jauno ieroču apguve, ziņo aģentūra "Interfax".

Iepriekš šādas mācības Maskava izmantojusi, lai palielinātu sava karaspēka skaitlisko sastāvu pie Ukrainas robežas, un Rietumos joprojām nerimstas bažas, ka Krievija varētu tieši iejaukties karadarbībā starp Ukrainas armiju un Maskavas atbalstītajām krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņotajām bandām.

Taču Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka mācības esot ieplānotas jau pagājušā gada novembrī un tās ilgs no augusta līdz oktobrim.

"Īpaša uzmanība tiks pievērsta armijas rezervistu prasmēm darboties ar jaunajiem un modernizētajiem ieročiem, militāro un īpašo ekipējumu," aģentūra citē ministrijas paziņojumu.

Atšķirībā no rietumvalstīm Krievija turpina savu militāro izdevumu palielināšanu un līdz šīs desmitgades beigām sava bruņojuma modernizācijai paredzējusi atvēlēt 21 triljonu rubļu (438 miljardus eiro).

Dalies ar šo ziņu