Ar apjomīgu rekrutēšanas kampaņu aicina pieteikties Lielbritānijas rezerves armijā

Ārvalstīs
Sargs.lv

Ar apjomīgu rekrutēšanas kampaņu aicina pieteikties Lielbritānijas rezerves armijā

Lielbritānijas bruņotie spēki janvārī ir uzsākuši apjomīgu rekrutēšanas kampaņu, lai aicinātu pievienoties armijas rezerves spēkiem.

Kampaņa izmaksās 3 miljonus britu mārciņu, un tās gaitā televīzijā, radio, kino un presē tiks izplatītas reklāmas ar devīzi “Vairāk nekā acs spēj saskatīt”. Tās mērķis ir parādīt dažādās jomas, kurās var darboties bruņotajos spēkos.

Reklāmās kareivji un virsnieki, kas pārstāv dažādas armijas specialitātes, piemēram, elektriķus, mūrniekus, personāla speciālistus, reklāmās stāsta, cik plašu profesiju spektru var piedāvāt bruņotie spēki, pierādot, ka armija nav tikai karošana pie frontes līnijas.

Līdz ar jauno kampaņu Teritoriālā armija tiek pārdēvēta par Rezerves armiju, tādejādi parādot tās integrāciju ar regulārajām vienībām. Jaunā kampaņa ir pirmais pilnībā integrētais, apvienotais līdzeklis armijas un rezerves armijas rekrutēšanā. Tā cenšas uzrunāt tos, kuri līdz ar jauna gada iestāšanos vēlas kaut ko mainīt savā dzīvē, uzsākot aizraujošāku un veiksmīgāku karjeru.

Pēc aptauju datiem katrs ceturtais brits nav apmierināts ar savu pašreizējo karjeru. 30% uzskata, ka viņiem nav atbilstoša atalgojuma, 27% - nepietiekamas apmācību un personīgās izaugsmes iespējas, 25% vēlētos izaicinošākus un aizraujošākus pienākumus, 25% vēlētos vairāk ceļot darba vajadzībās, savukārt 19% vēlētos papildus darbam saņemt arī kādu kvalifikāciju.

Pētījumā arī secināts, ka potenciālos pretendentus no vēlmes saistīt savu karjeru ar armiju attur zināšanu trūkums par dienestu armijā un tās piedāvātajām iespējām.

Tikai puse aptaujāto zina, ka karjeru fitnesa jomā, būvniecībā, personāla atlasē vai informācijas tehnoloģijās var saistīt ar armiju. Savukārt gandrīz trešā daļa neapzinās, ka armijas rezervisti saņem atalgojumu, savukārt divi no pieciem britiem nezina, ka saistības, ko tie uzņemas, iestājoties rezerves spēkos, ir elastīgas.

“Mēs pārstrukturējam armiju, lai nodrošinātu, ka regulāro un rezerves vienību karavīri ir pilnībā integrēti vienos spēkos, mācoties un strādājot kopā”, stāsta Lielbritānijas aizsardzības sekretārs Filips Hamonds.

„2014.gadā armija turpinās rekrutēt pilnas slodzes karavīrus un centīsies palielināt nepilnas slodzes karavīru apmācību."

Armijas rezervisti būs svarīgi militārajās operācijās nākotnē, un mēs plānojam šo skaitu ievērojami palielināt līdz 2018.gadam”, norāda F.Hamonds.

Kā atzīst bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis sers Pīters Vols, “armija piedāvā cilvēkiem unikālas iespējas izaicinājumam un piedzīvojumiem, gan savā valstī, gan ārvalstīs, gan miera laikā, gan operācijās. Tā attīsta rakstura īpašības, kas ir svarīgas jebkurā dzīves jomā – vadības prasmes, lēmumu pieņemšanu, mērķtiecību un fizisko attīstību”.

23 gadus vecais tankists Markus Kribs četrus gadus ir rezervists un jau ir izmantojis daudzās iespējas, ko piedāvā armija. Viņš dienas nodaļā universitātē apgūst projektu vadību, savukārt armijā viņš uz nepilnu slodzi ir “Challenger 2” tanka vadītājs. 

“Dienests armijā ir pavēris tik daudz iespēju, kuras es nekur citur nebūtu ieguvis. Esmu ieguvis jaunas iemaņas un jau izmantojis iespēju doties uz Šveici, to visu esmu paveicis, esot armijā uz nepilnu slodzi. Mana universitāte ļoti atbalsta manu dienestu armijā paralēli studijām. Es vēlos tās iemaņas un kvalifikāciju, ko iegūšu armijā, izmantot arī studijās un turpmākajā karjerā.”

“Tikai nedaudzi apzinās, ka rezervistiem ir tās pašas iespējas, kas regulāro vienību karavīriem. Es aicinu pievienoties ikvienu, kas meklē aizraujošus izaicinājumus un jaunas iespējas ārpus to ikdienas darba”, stāsta M.Kribs.

Sižets par kampaņu pieejams šeit: http://web202.ssvc.com/news/articles/army/2007

Pēc gov.uk. un British Forces News materiāliem.

Dalies ar šo ziņu