Laikraksts: Krievijas Gaisa spēki mācās iznīcināt militārus objektus Zviedrijā

Ārvalstīs
Sargs.lv

Laikraksts: Krievijas Gaisa spēki mācās iznīcināt militārus objektus Zviedrijā

Divi Krievijas Gaisa spēku bumbvedēji, kurus eskortējuši četri iznīcinātāji, Lieldienu nedēļas nogalē izmēģinājuši kaujas uzbrukumu diviem militāriem objektiem Zviedrijā, 22.aprīlī ziņo laikraksts „Svenska Dagbladet”.

Ārkārtas notikums līdz šim turēts noslēpumā, raksta „Svenska Dagbladet”, norādot, ka uz Krievijas lidmašīnu aktivitātēm 29.marta vakarā reaģējuši Šauļos bāzētie NATO iznīcinātāji.

Laikraksts norāda, ka Zviedrijas bruņotie spēki notikušo incidentu fiksējuši. „Es varu apstiprināt, ka tur bija divi bumbvedēji „Tu-22M” četru iznīcinātāju „Su-27” pavadībā. Tie palika starptautiskajā gaisa telpā aptuveni 30-40 kilometrus no Zviedrijas teritoriālajiem ūdeņiem, bet tad griezās atpakaļ,”  laikrakstam pastāstījis ģenerālleitnants Anders Silvers, atsakoties komentēt Krievijas mācību mērķus.

Savukārt „Svenska Dagbladet” militārie avoti norādījuši, ka Krievijas plāns esot bijis praktizēt uzbrukumu diviem konkrētiem Zviedrijas militārajiem objektiem Stokholmas apgabalā un valsts dienvidos.

Laikraksts norāda, ka šādi incidenti esot bijuši paredzami, jo Krievija ziņojusi par vērienīgām Krievijas Gaisa spēku mācībām „Ladoga 2013” Karēlijas apgabalā, kurās iesaistītas vairāk nekā 70 lidmašīnas un 1000 karavīru.

Kā liecina „Ria Novosti” 19.martā publicētā informācija, mācībās ticis iesaistīts plašs spektrs militāro lidmašīnu un helikopteru: „MiG-31”, „MiG-25RB”, „Su-27”, „Su-24M”, „Su-24MR”, „Mi-24” un „Mi-8”.

Jau ziņots, ka Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzē Šauļos izvietotie  NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm patrulējošie iznīcinātāji 29.martā pacēlās gaisā, lai pavadītu virs Baltijas jūras lidojošas Krievijas militārās lidmašīnas.

Piektdienas naktī, reaģējot uz trauksmi, gaisā pacēlās Dānijas Gaisa spēku iznīcinātāji, kas pašlaik veic patrulēšanu Baltijas valstu gaisa telpā, informēja Lietuvas Gaisa spēki.

"Vairākas Krievijas lidmašīnas "Tu-22" un "Su-27" tika pavadītas, bet gaisa telpas pārkāpums nav fiksēts," paskaidroja Gaisa spēku pārstāve.

Pēc svd.se materiāliem

Dalies ar šo ziņu