Ahmadinedžads: Ja Izraēla uzbruks, Irāna to iznīcinās

Ārvalstīs
Sargs.lv

Ahmadinedžads: Ja Izraēla uzbruks, Irāna to iznīcinās

Ja Izraēla uzbruks Irānai, irāņu tauta ir gatava doties uzbrukumā Izraēlai, lai to iznīcinātu, trešdien viesojoties Ēģiptē, sacīja Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads.

Irānas tauta ir gatava doties uzbrukumā Izraēlai un iznīcināt to, ja tā uzsāks avantūru pret Teherānu" un uzbruks Irānai, uzrunājot Ēģiptes laikrakstu redaktorus, sacīja prezidents.

"Cionisti cer sākt agresiju pret Irānu un tai uzbrukt, bet viņiem ir ļoti bail no irāņu reakcijas un šāda uzbrukuma sekām," norādīja Ahmadinedžads. "Mūsu aizsardzības spēki ir spējīgi pārliecināt par pretējo jebkuru agresoru un piespiest viņu savu rīcību nožēlot."

"Valstis, kas palīdzēja radīt cionistu režīmu, ir secinājušas, ka šī struktūra nespēj izpildīt noteiktās misijas. Tāpēc viņi maina savu uzvedību, kas nozīmē okupācijas idejas un cionisma galu," skaidroja prezidents.

"Cionisti to ir atskārtuši un cenšas mainīt savu situāciju, īstenojot tādus soļus kā uzbrukums Sīrijai, tomēr viņi nevar iekarot Irānu," uzsvēra Ahmadinedžads.

Irānas prezidents ieradies Ēģiptē, lai apmeklētu Islāma sadarbības organizācijas 12.samitu.

Izsakoties par Sīrijas nemieriem, Ahmadinedžads pauda pārliecību, ka Sīrijas tautai un valdībai krīze ir jāatrisina dialoga ceļā.

Viņš arī noraidīja pieņēmumus, ka konfliktu var atrisināt ar militāriem līdzekļiem.

Ahmadinedžads pauda pārliecību, ka Irāna Persijas līča apvidū ir drošības garants un ka rietumvalstis cenšas reģionā uzturēt šķelšanos savu interešu vārdā.

Rietumi grib kontrolēt Tuvos Austrumus reģiona bagātīgo enerģijas resursu dēļ, norādīja prezidents, tomēr Rietumiem neizdosies sasniegt savus mērķus, ja Irāna un reģiona valstis nostiprinās sadarbību.

LETA-AFP

Dalies ar šo ziņu