Kanādiešu kaujas formas tērpi piedzīvo lielākās pārmaiņas kopš 1970.gada

Ārvalstīs
DA4C4B606D9041099A591FBF5B0AA19B.jpg

Kanādiešu kaujas formas tērpi piedzīvo lielākās pārmaiņas kopš 1970.gada

Pēc 18 mēnešu pārbaudēm un izmēģinājumiem, ir sākta Kanādas bruņoto spēku jaunā kaujas formas tērpu ražošana.

Jaunajiem formas tērpiem ir veiktas 20 izmaiņas, kas nodrošinās lielāku komfortu, aizsardzību un savietojamību ar ekipējumu, ļaujot karavīriem daudz efektīvāk trenēties un pildīt dienesta pienākumus.

Lielākās pārmaiņas ir plakanās kabatas un rāvējslēdzēji, elastīga apkakle, integrēti ceļu sargi, jauna piegriezuma muguras daļa un elastīga josta.

„Formas tērpi ir integrēti ar ekipējumu, lai palielinātu komfortu un sniegtu lielākas iespējas adaptācijai dažādās situācijās,” uzsver majors Stefans Dufors, Sauszemes spēku nodrošinājuma jomas pārstāvis. „Piemēram, formas tērpā integrētie ceļu sargi sniedz papildu drošību, braucot automašīnās, savukārt plakanās kabatas ir daudz ērtākas zem bruņu vestēm.”

Saskaņā ar majora Dufora teikto, šīs izmaiņas formas tērpā ir lielākās kopš pagājušā gadsimta 70.gadiem, tās ir veiktas, balstoties uz karavīru aptaujām un pētījumiem pēc desmit gadu ilgās dalības starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Formas tērpos arī turpmāk tiks izmantots Kanādas digitālais raksts (CADPATTM), kas palīdz karavīriem labāk saplūst ar vidi.

Pirmie jaunās formas saņems karavīri, kas dien starptautiskajā operācijā.

„Mūsu mērķis ir veikt mazākus, bet regulārus formas tērpu iepirkumus, lai mēs katru reizi varētu veikt uzlabojumus – salīdzinājumā ar lielo iepirkumu, ko veicām pirms 20 gadiem,” uzsver majors Dufors.
Sākotnēji tiek iepirkti 45 000 formas tērpu 8,5 miljonu dolāru vērtībā, tos ražos Vinipegas uzņēmumā „Peerless Garments”.

Latvijas bruņotie spēki jauno karavīra individuālās aizsardzības sistēmu, kas sastāv no bruņu/uzkabes sistēmas Bear II, kaujas formas tērpa komplekta, kaujas formas tērpa zābakiem un armijas bruņucepures ieviesa 2006.gada beigās.

Pēc army.forces.gc.ca materiāliem

 

Dalies ar šo ziņu