Seminārā „Nākotnes Rezerves 2020” diskutē par Lielbritānijas armijas rezervistiem

Ārvalstīs
Sargs.lv

Seminārā „Nākotnes Rezerves 2020” diskutē par Lielbritānijas armijas rezervistiem

No 11. līdz 18. janvārim Lielbritānijas Aizsardzības ministrija Londonā rīkoja semināru darba devējiem „Nākotnes Rezerves 2020”, kurā tika apspriesti jautājumi un meklēti risinājumi, kā piesaistīt, un arī saglabāt to cilvēku skaitu, kas dienē Rezerves spēkos, sniegt pareizu atbalstu rezervistiem un arī viņu ģimenēm, un citiem būtiskiem jautājumiem, kas saistās ar rezervistiem.

Seminārā piedalījās tādi uzņēmumi kā Royal Mail, Lloyds Banking Group, Tesco un BAE Systems. Uzņēmēji tika aicināti dalīties ar viedokļiem par tematiem, kas ietekmē viņus un nodarbinātos rezervistus.

Tika pārrunāti jautājumi par dažādiem tematiem, tostarp arī tādi, kā veidot savstarpēju uzticību starp darba devēju un rezervistu, kā attīstīt prasmes, kā arī to, kā novērst trūkumus darba vietā.

Rezerves spēkiem ir jābūt integrētiem ar Regulārajiem spēkiem, tādējādi veidojot lielāku to īpatsvaru.

Lai sasniegtu izvirzīto vīziju, ir nepieciešams Rezerves spēku un armijas rezervistu skaitu no tagadējiem 19 000 līdz 2018.gadam palielināt līdz pat 30 000 rezervistu. Līdz 2020.gadam tiek plānots kopējo sasniegt līdz 112 000 karavīru, no kuriem 82 000 būtu regulāro spēku karavīri, bet 30 000 - rezervisti.

Lai veicinātu karavīru skaita pieaugumu, liels izaicinājums būs jaunu cilvēku piesaistīšana, jo visi kļūst aizvien aizņemtāki gan darba, gan tāpat arī privātajā dzīvē.

Armijas „Nākotnes Rezerves 2020” atbalsta pasākumiem līdz 2020.gadam tiks ieguldīti 1,2 miljardi sterliņu mārciņas. Kā ieguldījums atbalsta pasākumos tiek minēta gan apmācība, gan apbruņojums, kā arī infrastruktūras uzlabošana. Tiek plānots, ka nākotnē šie spēki būs nodrošināti ar labāku ekipējumu, kā arī tie būs labāk trenēti.

Seminārs bija ļoti noderīgs, un Aizsardzības ministrija sniedza skaidru ieskatu tajā, ko viņi vēlas sasniegt šīs sadarbības laikā, kā arī iegūtā informācija palīdzēs Aizsardzības ministrijai veidot Balto grāmatu (White Paper), kurā tiks definēts „Nākotnes Rezervju 2020” plāns. Šo grāmatu paredzēts publicēt pavasarī.

Galvenokārt aizsardzības nozares prasības fokusējas uz trim galvenajiem jautājumiem, kas saistīti ar to, kā izmantot Rezerves spēkus nākotnē, par to, kādus piedāvājumus sniegt darba devējiem, kā arī to, kādus piedāvājumus sniegt pašiem rezervistiem.

Aizsardzības ministrijas mērķis ir stiprināt attiecības ar rezervistiem, lai varētu uzturēt dialogu starp visām trim pusēm -  darba devēju, rezervistu un aizsardzības nozari. Jau 2013.gada pavasarī Rezerves spēkiem tiks veidotas jauna struktūra, loma un nosacījumi, kas būs jāievēro dienesta laikā.

Pēc army.mod.uk materiāliem

Dalies ar šo ziņu