Lielbritānijas armijā tiks likvidētas 5300 dienesta vietas

Ārvalstīs
Sargs.lv

Lielbritānijas armijā tiks likvidētas 5300 dienesta vietas

Lielbritānijas armijā tiks likvidētas līdz pat 5300 dienesta vietām, un karavīru skaits britu armijā tiks samazināts līdz zemākajam līmenim kopš 19.gadsimta sākuma.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija gan uzsver, ka dienesta vietu likvidēšana neattieksies uz tiem karavīriem, kas atgriezušies no misijas Afganistānā vai tikai dosies uz šo valsti. Afganistānā izvietotii ap 9000 britu karavīru.

Kopumā karavīru skaitu Lielbritānijas armijā līdz 2020.gadam plānots samazināt no 102 000 līdz 82 000. Savukārt rezervistu skaits līdz 2018.gadam tiks palielināts divkārši līdz 30 000, lai kompensētu karavīru skaita samazināšanu.

Savukārt Aizsardzības ministrija plāno likvidēt 25 000 civilo darba vietu.

Kārtējais dienesta vietu skaita samazinājums atkāroti raisījis bažas par Lielbritānijas armijas spējām.

"Pastāv patiesas bažas par spēju un iespēju samazinājuma ietekmi uz armiju laikā, kad pieaug draudi un jaunu globālu izaicinājumu kļūst arvien vairāk," skaidroja opozīcijā esošo leiboristu politiķis Džims Mērfijs.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons pirmdien gan atzina, ka "vienmēr, protams, ir jautājumi par resursu daudzumu - pat laikos, kad naudas ir daudz, taču šobrīd tās nebūt nav daudz".

"Ja jūs paraudzītos uz aizsardzības un drošības budžetu, naudas ziņā tas patiesībā ir stabils - 33 miljardi mārciņu (27,62 miljardi latu)," piebilda Lielbritānijas valdības vadītājs.

 LETA--AFP.

Dalies ar šo ziņu