Britu karavīru izvešana no Vācijas sāksies janvārī

Ārvalstīs
Sargs.lv

Britu karavīru izvešana no Vācijas sāksies janvārī

Daļa no militārajās bāzēs Vācijā izvietotajiem britu karavīriem mājup dosies jau tuvāko mēnešu laikā, tā paziņojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Sākot no janvāra, ap 1800 militārpersonu tiks pārvietotas uz Lielbritāniju. Saskaņā ar pērnajā oktobrī izziņoto plānu puse no teju 20 000 šobrīd Vācijā dislocētajiem britu karavīriem Lielbritānijā atgriezīsies līdz 2015.gadam, bet otra puse mājup dosies līdz 2020.gadam.

Pēc Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas aprēķiniem, karavīru izvešana no Vācijas ļaus ietaupīt 250 miljonus mārciņu gadā. 

Turklāt Lielbritānijas tautsaimniecība iegūs vēl 650 miljonus mārciņu, jo turpmāk militārpersonas savas algas tērēs Lielbritānijā, nevis Vācijā. Līdz šim britu spēki ik gadu Vācijas ekonomiku papildināja ar aptuveni 1,3 miljardiem mārciņu.

12 militārajās bāzēs Ziemeļreinas-Vestfālenes un Lejassaksijas federālajās zemēs pašlaik dislocēti ap 20 000 britu karavīru, 23 300 viņu ģimenes locekļu, kā arī britu civilie darbinieki. Militārajās bāzēs nodarbināti arī 4650 vietējie iedzīvotāji.

Britu karavīri Vācijā atrodas kopš 1945.gada.

LETA-DPA

Dalies ar šo ziņu