Melnkalni interesē Latvijā būvētie patruļkuģi

Ārvalstīs
Sargs.lv

Melnkalni interesē Latvijā būvētie patruļkuģi

Melnkalnes aizsardzības ministrs Boro Vučiničs, tiekoties ar Latvijas aizsardzības ministru Arti Pabriku 6.septembrī Melnkalnē, pauda interesi par divkorpusu (SWATH) tipa militārajiem patruļkuģiem, kas tiek būvēti Latvijas armijai.

Artis Pabriks tikšanās laikā informēja par šo kuģu priekšrocībām, tos izmantojot gan militāriem, gan civiliem mērķiem un manevrēšanās spējām augstos viļņos. Patruļkuģus būvē Rīgas kuģu būvētava, sadarbojoties ar Vācijas kuģu būvētavu Abeking&Rasmussen. Aizsardzības ministri bija vienisprātis, ka nepieciešama ciešāka abu valstu sadarbība aizsardzības jomā, tādēļ Artis Pabriks rosināja rīkot abu Aizsardzības ministriju speciālistu un bruņoto spēku ekspertu konsultācijas.

Tāpat A.Pabriks aicināja Melnkalnes bruņoto spēku pārstāvjus izmatot mācību iespējas Liepājas ūdenslīdēju skolā un BALDEFCOL koledžā Tartu. Viņš pauda Latvijas gatavību sniegt konsultācijas par sabiedrības informēšanu par dalību NATO, ko varētu īstenot ar ciešāku abu valstu  nevalstisko organizāciju sadarbību.

Boro Vučiničs izteica pateicību Latvijai par stingro atbalstu Melnkalnes integrācijai Eiropas Savienībā un NATO. Tāpat viņš pauda prieku, ka tieši NATO Rīgas samita laikā Melnkalne pievienojās NATO programmai Partnerattiecības mieram. Melnkalnes aizsardzības ministrs interesējās arī par Latvijas pieredzi starptautiskajās operācijās.

Latvijas aizsardzības ministrs apmeklēja arī  armijas bāzi Daņilovgradā, kurā tika iepazīstināts ar Melnkalnes armijas bruņojumu, struktūru, attīstības prioritātēm, kā arī bāzē izveidoto mācību centru. Mācību centrs nodrošina pamata un tālākapmācību karavīriem, tai skaitā tiem, kuri piedalīsies starptautiskajās operācijās.

Dalies ar šo ziņu