Vējonis: Latvijai svarīgs apliecinājums, ka NATO ir nozīmīgākais reģiona drošības garants

Viedoklis
LETA
Vējonis

Raimonds Vējonis

Valsts prezidents

Vējonis: Latvijai svarīgs stingrs apliecinājums tam, ka NATO ir nozīmīgākais reģiona drošības garants

Latvijai pats svarīgākais ir stingrs apliecinājums tam, ka NATO ir nozīmīgākā organizācija, kas garantē drošību gan Eiropas kontinentā, gan ASV un Kanādā, šodien, piedaloties NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents sacīja, ka NATO dalībvalstu aizsardzības izdevumu palielināšana un alianses ciešāka iesaiste cīņā pret terorismu ir ļoti svarīga. "Tāpat nozīmīgi ir tas, lai visi lēmumi, kas ir pieņemti par mūsu reģiona drošību, tiktu pildīti," teica Vējonis.

Viņš norādīja, ka tādēļ ļoti būtisks ir jautājums par dalībvalstu aizsardzības izdevumiem. Latvija 2018.gadā aizsardzībai atvēlēs 2% no iekšzemes kopprodukta atbilstoši NATO Velsas samita laikā 2014. gadā pieņemtajiem lēmumiem, aģentūrai LETA skaidro Valsts prezidenta kancelejā.

"Mums ir svarīga Eiropas un Ziemeļamerikas sabiedroto vienprātība aizsardzības spēju stiprināšanā. Šīm spējām jāatbilst 21. gadsimta izaicinājumiem, ietverot kiberaizsardzības un stratēģiskās komunikācijas stiprināšanu," uzskata Valsts prezidents.

Vējonis pauda atbalstu lielākai NATO iesaistei cīņā pret terorismu, piebilstot, ka Latvija piedalās pretterorisma un stabilizācijas operācijās Irākā, Afganistānā un Mali, kā arī atbalsta atmīnēšanas darbus Sīrijā.

25. un 26.maijā notiekošajā NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmē Briselē piedalās Valsts prezidents Raimonds Vējonis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Dalies ar šo ziņu