Virsnieku, kadetu un jaunsargu nometne Litenē

FC0118F098244C168F5D671011C5ECCB.jpg

Virsnieku, kadetu un jaunsargu nometne Litenē

2011.gada 12. - 14.jūnijā pirmo reizi Latvijas armijas nometnes vietā Litenē tika rīkota lauka nometne mūsdienu virsniekiem un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) kadetiem – topošajiem virsniekiem, kā arī jaunsargiem, tādējādi iedibinot jaunu bruņoto spēku tradīciju, kas veicinās lielāku izpratni par Latvijas armijas karavīru traģiskajām likteņgaitām.

Nometni atklāja ar vakara jundu un Latvijas valsts karoga pacelšanu, un tieši šis karogs mastā plīvos arī nākamajās nometnēs, jo lauka nometne Litenē kļūs par gadskārtēju pasākumu. Savukārt NAA 1.kursa kadetu dalība šajā nometnē tiks iekļauta apmācības programmā.


Apmeklējot Pededzes kapus, nometnes dalībnieki godināja tur apglabātos 14 noslepkavotos Latvijas armijas karavīrus, bet pēc tam devās 20 kilometru pārgājienā, kurā iepazinās ar Ostroviešu un Litenes nometnes izvietojumu.


Kopā ar virsniekiem, kadetiem un jaunsargiem nometnē piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube.


Vēsturiskos stāstījumos tās dalībnieki uzzināja par tā laika armijas aktivitātēm vasaras nometnēs, kā arī par traģiskajiem notikumiem pirms 70 gadiem.


Savukārt pie ugunskura kadeti un jaunsargi ieklausījās mūsdienu virsnieku stāstījumos par viņu dienesta pieredzi starptautiskajās operācijās, kā arī kopīgi dziedāja karavīru dziesmas.



Tās pēdējā dienā – 14.jūnijā – virsnieki, kadeti un jaunsargi piedalījās arī komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumos Gulbenes dzelzceļa stacijā, Litenes kapu Latvijas karavīru piemiņas vietā un pie „Atmiņu ugunskura” Litenes nometnes vietā.


Nometni slēgšanas brīdī – karoga nolaišanā – piedalījās ar valsts bruņoto spēku augstākais vadonis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Foto: RJC un kapteiņa Kaspara Auzenbaha personīgais arhīvs

Dalies ar šo ziņu