Vairāk nekā 7000 skolēnu informēti par Latvijas dalību NATO

Izglītība
Sargs.lv
lekcija skolās
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Šonedēļ noslēdzas Ārlietu un Aizsardzības ministriju kopīgi rīkotā akcija „Latvijas desmitgade NATO skolās”. Tās laikā, martā un aprīlī, vairāk nekā 7 000 Latvijas vidusskolu skolēni no 109 skolām piedalījās lekcijās un diskutēja par Latvijas dalības NATO desmit gadiem.

Vairāk nekā 7000 skolēnu informēti par Latvijas dalību NATO

96 lektori no Ārlietu un Aizsardzības ministrijām, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) skolēnus iepazīstināja ar Latvijas sasniegumiem, ieguldījumiem un ieguvumiem NATO pēdējo 10 gadu laikā. Savukārt skolēni aktīvi uzdeva jautājumus un iesaistījās diskusijās.

Lektoru lomā, dodoties gan uz savām bijušajām skolām, gan viesojoties citās skolās, iejutās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Ārlietu un Aizsardzības ministriju valsts sekretāri Andrejs Pildegovičs un Jānis Sārts, vēstnieki un citi ministriju darbinieki. Savukārt Nacionālo bruņoto spēku karavīri dalījās ar pieredzi, ko guvuši piedaloties starptautiskajās operācijās un dienestā Latvijas armijā.

Lekciju mērķis bija iepazīstināt skolēnus ar militārās alianses izveidošanas vēsturi, mērķiem, uzdevumiem un darbības pamatprincipiem, vienlaikus atgādinot par Latvijas ceļu uz NATO. Ministriju darbinieki un karavīri skaidroja, kas ir kolektīvā aizsardzība, kas ir drošība mūsdienās, kāpēc Latvijas karavīri piedalās starptautiskās operācijās un misijās.

Skolēniem un skolotājiem bija iespēja uzzināt, kā citas alianses dalībvalstis palīdz garantēt drošību, piemēram, patrulējot NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm vai arī rīkojot kopējas mācības.

Šogad 29. martā apritēja 10 gadi kopš Latvija ir kļuvusi par pasaulē spēcīgākās militārās alianses – NATO – dalībvalsti.

Aizsardzības ministrijas, Ārlietu ministrijas, un Nacionālo bruņoto spēku vārdā izsakām pateicību Latvijas skolām par izrādīto interesi, piedaloties akcijā un nodrošinot sirsnīgu uzņemšanu!

Dalies ar šo ziņu