Aizsardzības nozares darbinieki un karavīri skries par godu Latvijas desmitgadei NATO

Sports
Sargs.lv
Rīgas maratons
Foto: Foto: Normunds Mežiņš

Atzīmējot desmit gadus kopš Latvijas iestāšanās NATO, „Nordea” Rīgas maratonā 18. maijā piedalīsies apvienotā Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku komanda.

Aizsardzības nozares darbinieki un karavīri skries par godu Latvijas desmitgadei NATO

Aizsardzības nozarē un bruņotajos spēkos ir daudz skriešanas entuziastu, to vidū – regulāru maratonu un dažādu skrējienu dalībnieku, kuri ar labiem rezultātiem iepriekš startējuši arī „Nordea” Rīgas maratonā.

Šogad šajā pasākumā Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku komandā plāno skriet līdz šim nebijis dalībnieku skaits – vairāk nekā 150 skrējēju. No tiem astoņi dalībnieki iecerējuši savus spēkus pārbaudīt maratona, bet 48 dalībnieki – pusmaratona distancē.

Karavīri, ministrijas un tās padotības iestāžu darbinieki un viņu ģimenes locekļi skries vienota dizaina krekliņos ar Latvijas dalības NATO desmitgadei veltītu simboliku.

„Jo vairāk mums ir šādu kopīgu pasākumu, kuros piedalāmies kopā ar saviem kolēģiem un ģimenes locekļiem, jo stiprāki mēs kļūstam. Šādās kopīgās aktivitātēs rodas spēks,” norāda Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, kurš pats šogad plāno piedalīties skrējienā un šajā pasākumā ir iesaistījis arī savu ģimeni.

Latvijas desmitgadei NATO veltītu komandu iecerējuši veidot arī Latvijas Transatlantiskās organizācija (LATO) skrējēji. LATO aicina ikvienu interesentu pievienoties skrējienam, lai kopīgi veiktu 10 kilometru distanci par godu Latvijas dalības 10 gadiem NATO.

Maratona laikā pie Aizsardzības ministrijas, Kr. Valdemāra ielā 10/12 darbosies Latvijas desmitgades NATO punkts, kur maratona dalībniekus un līdzjutējus priecēs Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Šogad 29. martā apritēja tieši desmit gadu, kopš Latvija pievienojās pasaulē spēcīgākajai militārajai aliansei – NATO.

Dalies ar šo ziņu