Liepājā apskatāma Latvijas desmitgadei NATO veltīta izstāde

Kultūra
Sargs.lv
izstāde Liepājā

No 29. marta līdz 11. aprīlim Liepājas Latviešu biedrības nama foajē var aplūkot Latvijas desmitgadei NATO veltītu lielformāta fotogrāfiju izstādi, kurā redzama Jūras spēku flotile no dažādiem skatupunktiem.

Liepājā apskatāma Latvijas desmitgadei NATO veltīta izstāde

Fotogrāfiju autori ir gan Jūras spēku flotiles karavīri, gan Rekrutēšanas un jaunsardzes centra un citi fotogrāfi.

Biedrības namā apskatei izliktās fotogrāfijas ir Jūras spēku flotiles komandiera pienākumu izpildītāja komandkapteiņa Kaspara Zelča ideja, kas atspoguļo būtiskus notikumus, kurus veidojuši vai to līdzdalībnieki ir bijuši flotiles karavīri.

Tajās redzami skati no pirmā flotiles kuģa, kurš piedalījās NATO 1. pastāvīgās jūras pretmīnu grupā.

Tāpat aplūkojams ir arī pirmais Skrundas klases kuģis P-05 “Skrunda”, kas speciāli būvēts bruņoto spēku vajadzībām, tādējādi iezīmējot būtisku pagriezienu Jūras spēku flotiles modernizācijā 2011. gadā.

Attēlos redzams arī mīnu kuģis M-05 “Viesturs” Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras sastāvā, kas ir būtiska Baltijas valstu Jūras spēku mācību bāze ar mērķi nodrošināt Baltijas jūras spēku mīnu meklēšanas kuģu pastāvīgu gatavību dalībai nacionālu uzdevumu veikšanā un NATO pretmīnu vienības realizētajās operācijās,  un citas vēsturiski nozīmīgu notikumu atspoguļojošas bildes.

Dalies ar šo ziņu