Jaunieši debatē par Latvijas dalības NATO ieguvumiem un zaudējumiem

Sabiedrība
Sargs.lv
skolēni
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Atzīmējot desmit gadus kopš Latvijas pievienošanās NATO, 29. martā Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā norisinājās Nacionālais Popera debašu turnīrs.

Jaunieši debatē par Latvijas dalības NATO ieguvumiem un zaudējumiem

Turnīrs, kurā jaunieši diskutēja par tēmu „NATO ir/nav uzlabojusi Latvijas ārējo drošību”, pulcēja 44 komandas, 132 debatētājus, 21 debašu trenerus un 28 tiesnešus no visas Latvijas.

Lai varētu piedalīties turnīrā, skolēni jau no februāra bija gatavojušies, meklējuši informāciju un savā starpā diskutējuši par NATO aktualitātēm. Debatējot gan latviešu, gan angļu valodās tika izspēlētas trīs debašu kārtas, kurās noskaidrojās pusfinālisti, pēc tam – finālisti.

Finālā latviešu valodā iekļuva Cēsu Valsts ģimnāzija un Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, taču uzvaru izcīnīja Cēsu komanda – Sintija Tarasova, Marta Rudzīte un Edgars Klētnieks.

Savukārt angļu valodas debatēs sacentās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Liepājas 15. vidusskolas komandas, no kurām par labāku tika atzīta Liepājas komanda – Rihards Pēteris Ročāns, Emīls Dārziņš un Elvijs Lagzdiņš.

Pasākumā piedalījās un uzvarētājus sveica arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, kurš uzteica jauniešu azartu, erudīciju un argumentēšanas prasmes. „Šajā turnīrā uzvarētāji ir visi. Gatavojoties debatēm, Jūs esat daudz ieguvuši, daudz lasījuši un uzzinājuši par drošības un aizsardzības jautājumiem,” norādīja ministrs.

R. Vējonis arī aicināja jauniešus turpināt sekot drošības jautājumiem, jo, kā to parāda pēdējā laika notikumi Ukrainā, šī tēma nedrīkst zaudēt savu aktualitāti.

Debašu turnīru organizēja biedrība “Debašu centrs” un Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļas atbalstu.

Dalies ar šo ziņu