Bruņoto spēku orķestris piedalās 63. Nīderlandes Nacionālās militārās mūzikas festivālā

Kultūra
Sargs.lv
18BDE5F90332416BB9B11BAF7694D564.jpg

No 26. līdz 30. septembrim Roterdamā, Nīderlandē notika Nīderlandes 63. Nacionālais militārās mūzikas festivāls. Pirmo reizi šajā mūzikas forumā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Bruņoto spēku orķestris piedalās 63. Nīderlandes Nacionālās militārās mūzikas festivālā

Nacionālo bruņoto spēku orķestra priekšnieks, galvenais diriģents pulkvežleitnants Dainis Vuškāns uzsver: “Esam gandarīti par dalību festivālā, kas sniedza iespēju starptautiskā mērogā apliecināt mūsu orķestra mūziķu augsto profesionalitāti. Orķestrim šī ir neatsverama pieredze, sniedzot koncertpriekšnesumus apvienotā orķestra sastāvā un muzicējot kopā ar citu valstu bruņoto spēku orķestriem.”

Festivāls noritēja lielākajā un modernākajā Roterdamas “Ahoy” arēnā.   Piecos koncertos orķestri demonstrēja klausītājiem savas defilē programmas, muzicēja kopīgā klarnešu korī un sniedza koncertpriekšnesumus apvienotā orķestra sastāvā. Kopā ar labākajiem Nīderlandes profesionālajiem pūšaminstrumentu, dūdu un bungu orķestriem festivālā piedalījās arī Vācijas Federatīvās Republikas Bundesvēra koncertorķestris.

Festivāla koncertus apmeklēja vairāk nekā 20 tūkstoši skatītāju, tostarp Nīderlandē akreditētie ārvalstu vēstnieki, kā arī Nīderlandes aizsardzības ministrijas un Bruņoto spēku vadība.

Noslēguma koncerta ieraksts tiks demonstrēts Nīderlandes Nacionālajā televīzijā un izdots DVD formātā.

Dalies ar šo ziņu