Klajā nācis videoklips militārā policista Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesmai “Patriots”

Kultūra
Sargs.lv
dziesma Patriots
Foto: ekrānšāviņš no oficiālā videoklipa

Tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas dienai, ir tapis videoklips Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesmai “Patriots”.

Klajā nācis videoklips militārā policista Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesmai “Patriots”

Artūrs Strēlnieks ir Militārās policijas karavīrs, kurš brīvajā laikā repo par sociāli aktuālām tēmām. Dziesma “Patriots“ ir sarakstīta 2013. gadā. Šogad, koncertā “Latviešus strēlniekiem 100”, Artūrs Strēlnieks izpildīja dziesmu “Patriots”  kopā ar Miku Dukuru. Pēc šīs uzstāšanās tika ieskaņota atjaunota dziesmas versija, kurai nu ir tapis videoklips.

Līdz šim populārākā Artūra Strēlnieka jeb R2RS dziesma ir “Kareivis mieram”, kuras videoklips sociālās saziņas vietnē “YouTube” ir skatīts vairāk nekā 80 000 reižu.

Dziesmas “Patriots” videoklips ir veidots kā stāstījums par vienas dzimtas četrām paaudzēm, kuras visu mūžu nes sev līdzi latviskās vērtības. Videoklipā kā metafora šīm vērtībām parādās sena kārbiņa. Katrs skatītājs pats sevī var meklēt atbildes uz jautājumu - kas īsti ir kārbiņā, kādas ir īstās, paaudžu paaudzēs mantotās vērtības?

Dziesmu izpilda R2RS un Miks Dukurs. Dziesmas vārdu autors ir Artūrs Strēlnieks, videoklipa scenāriju radījuši Anna Šteinberga un Renārs Muskars, operators - Renārs Muskars, montāža - Jekaterina Ivanova, producente - Ieva Anševica.

Dalies ar šo ziņu