Ar svinīgu ceremoniju Afganistānā darbību sāk Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienība

6D1DE8AD80974CF5B9C745BFB412495A.jpg

Ar svinīgu ceremoniju Afganistānā darbību sāk Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienība

2.martā militārajā bāzē „Northen Lights”, kas atrodas Afganistānas pilsētā Mazarišarīfā, notika svinīga ceremonija, kura iezīmēja jaunu posmu Ziemeļvalstu un Baltijas militārajā sadarbībā – darbību sāka Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienība.

Vienības komandieris, Zviedrijas Bruņoto spēku pulkvedis Mihaels Klaessons, uzrunājot ceremonijas dalībniekus, uzsvēra: „Tas ir izaicinājums veidot kopīgu četru valstu vienību, bet mēs esam gatavi pārbaudījumiem un mums ir visi priekšnoteikumi, lai sasniegtu mērķi.”

   

„Pāreja uz jauno struktūru būs pakāpeniska, lai gan darbs jau ir sācies, lai jau vasarā sasniegtu pilnu operacionālo spēju. Ceremonija ir veids kā vizualizēt izmaiņas vienības organizācijā un uzdevumos, starp kuriem konsultācijas un atbalsts Afganistānas drošības spēkiem  būs vissvarīgākais uzdevums,” sacīja jaunizveidotās vienības komandieris. 

   

Pārejas atbalsta vienību veido četru valstu – Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas – karavīri. Latvijas karavīri šajā vienībā veidos otro lielāko kontingentu.

Līdzīgi kā Provinču atjaunošanas vienībā Meimenā, arī Pārejas atbalsta vienībā Latvijas virsnieks pildīs komandiera vietnieka pienākumus, kas ir augsts mūsu karavīru profesionalitātes novērtējums. Latvijas kontingents maijā tiks papildināts ar Manevru vienību.

   

Šīs vienības galvenais uzdevums būs konsultēt un atbalstīt ar kaujas atbalsta elementiem Afganistānas drošības spēkus Balhas un Samangānas provincē.

Pērn 1.oktobrī, nododot Afganistānas drošības spēkiem Meimenas bāzi, kur izvietojās lielākā daļa Latvijas kontingenta karavīru, un atbildību pār drošību Farjābas provincē, Latvijas un Norvēģijas karavīri, pārceļoties uz Mazarišarīfu, mainīja operāciju rajonu un pievienojās Zviedrijas un Somijas kolēģiem.

   

Pēc blogg.forsvarsmakten.se materiāliem

Dalies ar šo ziņu