Svinīgā ceremonijā Meimanas bāzi nodod Afganistānas drošības spēkiem

Sargs.lv

Svinīgā ceremonijā Meimanas bāzi nodod Afganistānas drošības spēkiem

Šodien, 11.septembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube kopā ar Norvēģijas aizsardzības ministru Espenu Bartu Eidi un Norvēģijas bruņoto spēku komandieri Haraldu Sundi piedalījās svinīgajā Meimanas bāzes nodošanā Afganistānas  drošības spēkiem.

„Šodien, kad afgāņu drošības spēki pārņem atbildību par drošības un stabilitātes nodrošināšanu Fārjabas provincē, mēs pāršķiram jaunu lappusi mūsu un afgāņu spēku sadarbībā. Esmu priecīgs būt šeit, lai apliecinātu Latvijas ieguldījumu, palīdzot nodrošināt stabilitāti, labklājību un attīstību šajā valstī. Tās ir nevis beigas, bet gan sākums mūsu kopīgo mērķu sasniegšanā, apliecinājums, ka esam uz pareizā ceļa,” uzsvēra A.Pabriks.

Ministrs izteica pateicību gan Latvijas karavīriem par pašaizliedzīgo darbu, gan afgāņu spēkiem par veiksmīgo sadarbību.

Pasākumā piedalījās arī Fārjabas provinces gubernators Faizals Begzads, kurš Latvijas un Norvēģijas karavīriem pateicās par drošības garantēšanu provincē, īstenotajiem attīstības un infrastruktūras pasākumiem. Savukārt Afganistānas drošības spēku 1.brigādes komandieris Hamids Nors Muhameds pauda pateicību par sekmīgo sadarbību un koleģialitāti, kā arī par paveikto darbu Fārjabas provinces iedzīvotāju labā. Tāpat viņš izteica līdzjūtību Afganistānā bojā gājušo karavīru ģimenēm, kuru piederīgie zaudējuši dzīvības par afgāņu tautu.

Vizītes laikā A.Pabriks un ģenerālmajors R.Graube tikās arī ar Ziemeļu reģionālās pavēlniecības komandieri, ģenerālmajoru Ēriku Feferi, lai pārrunātu Latvijas karavīru tālāko iesaisti starptautiskajā operācijā, kā arī ar Latvijas kontingenta karavīriem, un piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā bojā gājušo karavīru piemiņai.

Līdz ar šā gada oktobri Latvijas kontingenta vienības no Meimanas tiks pārvietotas uz Ziemeļu reģionālo pavēlniecību Mazarišarifā, kur Latvijas karavīri turpmāk sadarbosies ar Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas bruņotajiem spēkiem.


Dalies ar šo ziņu