Afganistānā no apmācīšanas par teroristu pašnāvnieku izglābj 41 bērnu

Sargs.lv

Afganistānā no apmācīšanas par teroristu pašnāvnieku izglābj 41 bērnu

Afganistānas valdība pirmdien paziņoja, ka no kļūšanas par pašnāvniekiem spridzinātājiem ir izglābts 41 bērns, kurus nemiernieki gatavojās nelegāli pārvest uz Pakistānu.

Afganistānas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sediks Sediki preses konferencē Kabulā paziņoja, ka no četru nemiernieku gūsta sešus līdz 11 gadus vecos bērnus atbrīvoja 15.februārī Kunāras provincē valsts austrumos.

Ministrijas pārstāvis paskaidroja, ka bērnu ģimenes "apmuļķoja teroristi", kas solīja, ka bērni Pakistānā nonāks skolās, lai gan tur viņiem "izskalos smadzenes" un "sagatavos pašnāvnieciskiem spridzināšanas aktiem pret afgāņu un starptautiskajiem spēkiem Afganistānā".

Policija aizturējusi četrus aizdomās turētos, bet bērni nogādāti atpakaļ ģimenēs.

12.februārī Afganistānas varas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas divus par pašnāvniekiem spridzinātājiem apmācītus desmit gadu vecus zēnus, kuri plānoja uzbrukumu afgāņu un starptautiskajiem spēkiem Kandahāras provincē, kas ir islāmistu kaujinieku organizācijas "Taleban" izveides vieta.

"Taleban", kas vada desmit gadu ilgušos nemierus pret Afganistānas prezidenta Hamida Karzaja valdību un NATO vadītās operācijas karavīriem, izmanto bērnus un pusaudžus, lai veiktu uzbrukumus drošības spēkiem.

Pēc tolonews.com materiāliem

Dalies ar šo ziņu