NATO dalībvalstis paraksta pievienošanās protokolu ar topošo Ziemaļmaķedonijas Republiku

NATO
Sagatavots pēc nato.int materiāliem

NATO
Foto: nato.int

6. februārī Briselē, NATO galvenajā mītnē 29 alianses dalībvalstu pārstāvji parakstīja pievienošanās protokolu topošajai Ziemeļmaķedonijas  Republikai. Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī topošās Ziemeļmaķedonijas Republikas ārlietu ministrs Nikola Dimitrovs (Nikola Dimitrov).

NATO dalībvalstis paraksta pievienošanās protokolu ar topošo Ziemaļmaķedonijas Republiku

Līdz ar pievienošanās protokola parakstīšanu, Skopje var piedalīties NATO pasākumos kā viesis. Pievienošanās process tagad virzīsies uz 29 NATO sabiedroto galvaspilsētām, kur protokols tiks apstiprināts saskaņā ar  valstu procedūrām. Topošā Ziemeļmaķedonija kļūs par NATO dalībvalsti, tiklīdz visas NATO dalībvalstis būs ratificējuši  pievienošanās protokolu.

“NATO nodrošina gandrīz viena miljarda pilsoņu drošību Eiropā un Ziemeļamerikā un, kopā ar jums, NATO būs 30 dalībvalstis, kas ir gatavas aizsargāt viena otru. Jūsu pievienošanās nodrošinās lielāku stabilitāti Rietumbalkānos. Tā nāk par labu reģionam un eiroatlantiskajai drošībai”, uzsver NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg).

NATO ģenerālsekretārs izteica atzinību Skopje un Atēnām par izrādīto apņēmību un drosmi panākt vienošanos par nosaukuma jautājumu.

Skopje jau sniedz nozīmīgu ieguldījumu NATO mācību misijās Afganistānā un alianses miera uzturēšanas misijā Kosovā (KFOR).

Dalies ar šo ziņu