Tallinā bāzētajam NATO kiberaizsardzības izcilības centram pievienojas Portugāle un Austrālija

NATO
LETA--BNS
kiberdrošības centrs
Foto: ccdcoe.org

Tallinā bāzētajam NATO kiberaizsardzības izcilības centram otrdien oficiāli pievienojusies arī Portugāle.

Tallinā bāzētajam NATO kiberaizsardzības izcilības centram pievienojas Portugāle un Austrālija

Svinīgās ceremonijas laikā pie centra ēkas Igaunijas galvaspilsētā tika uzvilkts Portugāles karogs.

"Kopīgās vērtības ir jāaizstāv arī kibertelpā, un aizstāvēties pret kiberapdraudējumiem mēs vislabāk varam, ja strādājam kopā," uzsvērusi centra direktore Merle Maigre. "Esmu gandarīta sveikt Portugāli kā mūsu jauno dalībnieci, jo kopā mēs esam stiprāki."

Kā ziņots, dienu iepriekš NATO kiberaizsardzības izcilības centram Tallinā pievienojās arī Austrālija, kas atvērusi Igaunijas galvaspilsētā savu pirmo nepilna laika jeb "pop-up" vēstniecību, lai veicinātu Austrālijas dalību centra darbībā, bet nesen par gatavošanos iesaistīties tā darbā paziņoja arī Norvēģija un Japāna.

Vēstniecība darbosies vienu gadu, lai veicinātu Austrālijas dalību NATO kiberaizsardzības izcilības centrā.

"Austrālijas iesaistīšanās centra darbībā paplašinās līdzīgi domājošo valstu sadarbību kiberaizsardzības jomā pāri eiroatlantiskā reģiona robežām, padarot to patiesi globālu. Esam gandarīti uzņemt Austrāliju," uzsvērusi centra direktore Merle Maigre.

"Austrālija atzinīgi vērtē iespēju padziļināt sadarbību ar pasaules vadošajiem kiberaizsardzības ekspertiem NATO kiberaizsardzības izcilības centrā," norādījusi Bišopa, kas vēstniecības atklāšanā piedalījās ar "Skype" starpniecību. "Šobrīd vairāk nekā jebkad mums jāsadarbojas ar starptautisko kopienu, lai iezīmētu skaidras perspektīvas atbildīgai valstu uzvedībai kibertelpā."

Nākamnedēļ NATO kiberaizsardzības izcilības centrs rīkos pasaulē plašākās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2018".

NATO kiberaizsardzības izcilības centrs ir alianses akreditēts zināšanu mezgls, domnīca un mācību institūcija, kas nodarbojas ar starpdisciplināro pētniecību un attīstību, kā arī konsultācijām un mācībām kiberaizsardzības jomā.

Centru finansē un nodrošina ar personālu tā dalībvalstis - Igaunija, Latvija, Lietuva, ASV, Austrija, Beļģija, Čehija, Francija, Grieķija, Itālija, Lielbritānija, Nīderlande, Polija, Slovākija, Somija, Spānija, Turcija, Ungārija, Vācija un Zviedrija.

Dalies ar šo ziņu