Pārrunā NATO bataljona lieluma kaujas grupas gatavību ierasties Latvijā

Nozares politika
Sargs.lv
Bergmanis, Sadžans
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

27. oktobrī NATO aizsardzības ministru tikšanās laikā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalījās Kanādas aizsardzības ministra Hardžita Sadžana (Harjit Sajjan) vadītajā daudznacionālās bataljona lieluma kaujas grupas dalībvalstu sanāksmē kopā ar kolēģiem no Albānijas, Itālijas, Polijas un Slovēnijas.

Daudznacionālās tikšanās laikā pārrunā NATO bataljona lieluma kaujas grupas gatavību ierasties Latvijā

“Sabiedroto skaits, kas vēlas piedalīties kolektīvās aizsardzības pasākumos mūsu valstī, pieaug. Šodien man to atkārtoti apliecināja Albānijas, Itālijas, Polijas un Slovēnijas ministri. Mēs no savas puses darīsim visu, lai visu šo valstu karavīri justos Latvijā kā mājās,” uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. “Šī ir pirmā NATO aizsardzības ministru sēde pēc Varšavas samita lēmumu pieņemšanas, un tā ar konkrētiem lēmumiem apliecina, ka NATO īsteno savu apņemšanos aizsargāt visus sabiedrotos un ievieš lēmumus, kas tika pieņemti Varšavā.”

Sanāksmē aizsardzības ministrs informēja par progresu, kas sasniegts uzņemošās valsts atbalsta nodrošināšanā, tai skaitā infrastruktūras uzlabošanā un apmācību vietu paplašināšanā.

“Gan uzņemošās valstis, gan sabiedrotie, kas iesaistīsies daudznacionālās bataljona lieluma kaujas grupās, ir pierādījuši, ka Varšavas samitā pieņemtie lēmumi tiek īstenoti. Tiek intensīvi strādāts, lai jau nākamā gada pirmajā pusē kaujas grupa varētu ierasties Latvijā ar nepieciešamajiem atbalsta elementiem,” sacīja R. Bergmanis.

26. oktobrī Albānija, Itālija, Polija un Slovēnija paziņoja par dalību Kanādas vadītajā daudznacionālajā bataljona lieluma kaujas grupā Latvijā.

26. un 27. oktobrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, kur diskutē par Varšavas samitā pieņemto lēmumu īstenošanu, aktuālajiem drošības izaicinājumiem un NATO atbildi uz tiem, kā arī NATO un Eiropas Savienības sadarbību.

Jau NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par daudznacionālu kaujas grupu izveidi, un sabiedrotie vienojās, ka lēmums par to, kādas tieši valstis iesaistīsies kaujas grupā, tiks  paziņots NATO ministru sanāksmē oktobrī. 

Dalies ar šo ziņu