Trīs valstis gatavojas pievienoties NATO kiberaizsardzības centram Tallinā

NATO
BNS
NATO kiberdrošības centrs
Foto: Publicitātes foto

Somija, Grieķija un Turcija ir nosūtījusi savus speciālistus uz NATO Kolektīvās kiberaizsardzības izcilības centru, kas izvietots Igaunijā, Tallinā, un šo valstu pievienošanās centram process drīz tiks pabeigts.

Trīs valstis gatavojas pievienoties NATO kiberaizsardzības centram Tallinā

"Mēs ceram drīzumā pie savas ēkas pacelt šo valstu karogus," Paste sacīja un piebilda, ka pēc trīs valstu pievienošanās Tallinā izvietotajai institūcijai būs lielākais atbalstošo valstu skaits no visiem NATO izcilības centriem. Viņa norādīja, ka šis fakts noteikti atspoguļo valstu prioritātes aizsardzības jomā.

Centra pārstāve teica, ka Somija, kas nav NATO dalībvalsts, NATO Kolektīvās kiberaizsardzības izcilības centram pievienosies kā partnervalsts, tāpat kā Zviedrija.

Zviedrija par savu nodomu pievienoties centram paziņoja šogad jūlijā.

Pašlaik NATO Kolektīvās kiberaizsardzības izcilības centra Tallinā atbalstītājvalstis ir ASV, Čehija, Francija, Igaunija, Itālija, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Nīderlande, Polija, Slovākija, Spānija, Ungārija un Vācija. Austrija ir pievienojusies centram kā dalībvalsts, kas sniedz savu ieguldījumu, kas ir statuss valstīm, kas nav NATO dalībvalstis.

Dalies ar šo ziņu