NATO mudina Krieviju būt atklātākai par savām militārajām mācībām

NATO
LETA--DPA
Stoltenbergs
Foto: Foto: AP/Scanpix

Lai savaldītu ap Ukrainas konfliktu valdošo spriedzi, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs otrdien aicinājis Krieviju būt daudz atklātākai par savām militārajām mācībām.

NATO mudina Krieviju būt atklātākai par savām militārajām mācībām

Stoltenbergs sacīja, ka NATO satrauc Krievijas rīkotās militārās mācības, gan to skaits, gan mērogs, un norādīja, ka tās mazina prognozējamību un caurskatāmību gar alianses robežām.

"Es domāju, ka mums to vajadzētu mainīt, arī Krievijai kļūstot daudz caurredzamākai, kad runa ir par tās militārajām aktivitātēm," pēc tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Briselē sacīja Stoltenbergs.

"NATO ir svarīgi darīt visu iespējamo, lai izvairītos, ka incidenti, situācijas iziet ārpus kontroles," viņš piebilda.

Ukrainas konflikta dēļ attiecības starp Rietumiem un Krieviju sasniegušas savu zemāko punktu kopš Aukstā kara.

Stoltenbergs sacīja, ka tikšanās laikā ar Lavrovu viņš uzsvēris, ka svarīgi paturēt militāras komunikācijas līnijas ar Maskavu atvērtas, jo tās var palīdzēt izvairīties no pārpratumiem.

Lavrovs žurnālistiem pirms sarunas ar NATO ģenerālsekretāru sacīja, ka NATO un Krievija nekad nepaliks bez kontakta, bet pārmeta aliansei savstarpējās mijiedarbības iesaldēšanu.

Pēc tam, kad Krievija anektēja Krimu, NATO pārtrauca visu praktisko sadarbību ar Maskavu, bet politiskos kontaktus saglabāja.

Stoltenbergs un Lavrovs pēdējo reizi tikās februārī.

Dalies ar šo ziņu