NATO kiberaizsardzības centrā Tallinā notiek mācības "Locked Shields 2015"

NATO
BNS, Sargs.lv
NATO kiberaizsardzības centrs
Foto: Foto: nicp.nato.int

Tallinā izvietotajā NATO kiberaizsardzības izcilības centrā (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence) šonedēļ norisinās lielākās starptautiskās tehniskās kiberdrošības mācības “Locked Shields 2015”, kurās piedalīsies 400 cilvēki no 16 valstīm.

NATO kiberaizsardzības centrā Tallinā notiek mācības "Locked Shields 2015"

Mācības sagatavo speciālistus mainīgajai kiberdrošības videi, izmantojot reālas tehnoloģijas un uzbrukumu metodes. Katru gadu izmantotās tehnoloģijas un uzbrukumu vektori tiek pielāgoti aktuālajiem apdraudējumiem kibertelpā.

Tās ir lielākās šāda veida mācības pasaulē, un tajās izmantotas īstas tehnoloģijas, tīkli un uzbrukuma metodes.

Mācībās šogad piedalīsies 400 cilvēku.

Latvijas komandu veido CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija), Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības un privātā sektora kiberdrošības eksperti sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem.

Kiberaizsardzības centra priekšnieks pulkvežleitnants Arturs Suziks norādīja, ka mācības palīdzēs profesionāļiem uzlabot to iemaņas, kas nepieciešamas nepārtraukti mainīgajā situācijā.

"Ņemot vērā, ka mācībās gūtās pieredzes ieviešana mūsu ikdienas darbā ir mācību galvenais mērķis, mēs izmantosim reālistiskas tehnoloģijas un vektorus, lai pārbaudītu mūsu ekspertus," viņš sacīja.

Mācībās tiks simulēta situācija, kurā dalībnieki aizstāvēs datortīklus un informācijas sistēmas fiktīvā valstī. Pretinieks izmantos arī mediju spiedienu, un būs jāņem vēra arī tiesiskie ierobežojumi.

"Locked Shields 2015" attēlos to, cik sarežģīta ir mūsdienu kiberaizsardzības krīze un, kas ir nepieciešams, lai valstis spētu tikt ar to galā.

"Locked Shields 2015" norisi atbalsta Kanādas valdība.

Tallinā izvietotais NATO kiberaizsardzības izcilības centra darbība koncentrējas uz izglītību, konsultācijām, izpēti un attīstību kiberaizsardzības jomā.

Mācības tiek rīkotas reizi gadā kopš 2010. gada.

 

Dalies ar šo ziņu