Ukrainā īstenotā Krievijas hibrīdstratēģija pret NATO valstīm nedarbosies

NATO
LETA

Bredšovs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ukrainā un Gruzijā īstenotā Krievijas hibrīdstratēģija pret NATO dalībvalstīm nedarbosies, žurnālistiem pēc Rīgā notikušās Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru neformālās sanāksmes uzsvēra NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs.

Ukrainā īstenotā Krievijas hibrīdstratēģija pret NATO valstīm nedarbosies

Jautāts par iespējamiem draudiem Baltijas valstīm, Bredšovs sacīja, ka Krievijas iepriekš neizziņotās militārās mācības, kas tiek rīkotas pie NATO dalībvalstu robežām, rada bažas.

"Fakts, ka šīs mācības notiek bez iepriekšēja paziņojuma, protams, rada bažas," viņš atzina, piebilstot, ka Krievijas rīcība Ukrainā liek NATO domāt, vai Krievija varētu izjust kārdinājumu līdzīgu darbību izvērst arī kādā no NATO dalībvalstīm. "Mēs nedrīkstam izslēgt šādu iespēju," norādīja ģenerālis, piebilstot, ka šī iemesla dēļ NATO veic visas nepieciešamās darbības, kas liks saprast, ka NATO ir nesatricināma.

Viņš arī vērsa uzmanību, ka NATO veiktās mācības izmēru ziņā ir daudz mazākas par tām, kuras veic Krievija. "Tās nevajadzētu uzskatīt par NATO agresiju," viņš sacīja.

NATO ģenerālis arī atgādināja, ka Krievijas rīcība ir mainījusi drošības situāciju Austrumeiropā, un uzsvēra, ka jebkāda veida agresija pret NATO dalībvalstīm nostādīs agresoru konflikta situācijā ar visu organizāciju.

"Tam būs arī attiecīgas sekas," sacīja Bredšovs, piebilstot, ka laikā, kad drošības situācija ir būtiski mainījusies, par piemēru minot islāma teroristu darbības, ir nepieciešams strādāt kopā. Līdz ar to, viņš sacīja, NATO vēlas strādāt kopā ar Krieviju kā ar partneri.

Kā ziņots, no 18. līdz 19. februārim Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinās Eiropas Savienības aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā notiek gatavošanās 2015. gada jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību, kas ir būtiskākais aizsardzības jomas notikums Latvijas prezidentūras laikā.

Dalies ar šo ziņu