NATO ģenerālsekretārs: Alianse var izvietot savu karaspēku, kur vien vēlas

NATO
BNS/PAP, LETA/RIA-NOVOSTI
Stoltenbergs
Foto: Foto: nato.int

NATO atbalsta Poliju un citas dalībvalstis alianses austrumos, tostarp Baltijas valstis, un atbalsta drošības garantijas, kas tika piedāvātas nesen Velsā notikušajā samitā, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP pirmdien teica jaunais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

NATO ģenerālsekretārs: Alianse var izvietot savu karaspēku, kur vien vēlas

Neviens NATO neapšauba un neapstrīd racionālos apsvērumus izveidot tā dēvēto ātrās reaģēšanas vienības, kas būtu gatavas reaģēt 48 stundu laikā, viņš teica.

"Nākamgad ministru tikšanās gaitā mēs pieņemsim lēmumu par ātrās reaģēšanas spēkiem. Bet vēl pirms tie tiks izveidoti, mums, NATO, jau tāpat ir spēcīga armija. Mēs varam izvietot to tur, kur vien vēlamies," sacīja ģenerālsekretārs.

Intervijā jaunais NATO vadītājs kā priekšnoteikumu NATO un Krievijas attiecību atjaunošanai un konstruktīvai abu pušu sadarbībai aicināja Krieviju ievērot starptautiskās tiesības un savus starptautiskos pienākumus.

Bijušais Norvēģijas premjerministrs Stoltenbergs par NATO ģenerālsekretāru kļuva 1.oktobrī.

Pirmdien viņš ieradās Polijā, lai tiktos ar Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski, premjerministri Evu Kopaču, ārlietu un aizsardzības ministriem, kā arī apmeklētu Gaisa spēku bāzē Laskā izvietotos NATO karavīrus.

Saistībā ar krīzi Ukrainā NATO īpaša uzmanība ir pievērsta Baltijas valstu un Polijas aizsardzībai, jo šīs valstis atrodas tiešā Krievijas robežas tuvumā.

Dalies ar šo ziņu