NATO Reaģēšanas spēki veic liela mēroga Jūras spēku mācības "Brilliant Mariner"

NATO
SHAPE
NATO mācības
Foto: Foto: nato.int

Daudzi NATO Reaģēšanas spēku kuģi ieradušies no dažādām Eiropas ostām, lai piedalītos Jūras spēku mācībās “Brilliant Mariner”, kas no 25. septembra norisināsies Vidusjūrā.

NATO Reaģēšanas spēki veic liela mēroga Jūras spēku mācības "Brilliant Mariner"

Kuģi šajās mācībās uzlabos sadarbību, kas ļaus viņiem ātrāk reaģēt uz operacionālajām vajadzībām vai krīzes situācijām visa pasaulē. Mācības ilgs no 25. septembra līdz 6. oktobrim Tirēnu jūrā starp Sicīliju un Sardīniju. Tajās piedalīsies pārstāvji no Beļģijas, Dānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Spānijas, Turcijas, Lielbritānijas un ASV.

Mācībās piedalīsies arī divi Latvijas Jūras spēku flotiles virsnieki, kas atradīsies uz Itālijas aviācijas bāzes kuģa un Apvienotajā jūras komponentes pavēlniecībā.  

NATO Jūras spēku pavēlniecība Nortvudā Lielbritānijā ir atbildīga par mācību organizēšanu un reālistiska scenārija izstrādi un komandieru izaicinājumiem, ietverot asimetriskos un terorisma draudus, drošības operācijas un embargo operācijas.

„Mācības „Brilliant Mariner” parādīs ne tikai mūsu integrāciju un NATO Reaģēšanas spēku gatavību, bet arī demonstrēs mūsu Jūras spēku spējas tikt galā ar tiem izaicinājumiem, kuri mūs gaida turpmākajos gados,” uzsver viceadmirālis Pīters Hadsons. „Jūras spēki var iegūt arvien lielāku ietekmi, mazāk tieši iejaucoties konfliktos, bet vairāk atbalstot politiskās izvēles un piedāvājot realizējamu militāro risinājumu.”

Šīs mācības realizē NATO mērķi nodrošināt savietojamību un augstu reaģēšanas gatavību Jūras spēkos.

Dalies ar šo ziņu