Bjeneks: Vingrinājumi „Steadfast Pyramid/Pinnacle” ir būtisks pamats turpmākai operāciju plānošanai

83DE470078FE4BF69C57FB9DF05EDB28.jpg

Bjeneks: Vingrinājumi „Steadfast Pyramid/Pinnacle” ir būtisks pamats turpmākai operāciju plānošanai

Šodien Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sākās starptautiskais NATO vingrinājums „Steadfast Pyramid 2012”, kas vienkopus pulcē augstākos NATO un partnervalstu virsniekus papildināt zināšanas un iemaņas operāciju plānošanā un lēmumu pieņemšanas procesā.

Svinīgajā vingrinājuma atklāšanas ceremonijā piedalījās NATO Transformācijas pavēlniecības komandiera vietnieks ģenerālis Mječislavs Bjeneks (Mieczysław Bieniek), kas, uzrunājot klātesošos virsniekus, uzsvēra šo mācību nozīmi, lai sagatavotu Sabiedroto operāciju pavēlniecības (ACO) komandierus un to štāba darbiniekus esošajām un turpmākajām operācijām.

   

Ģenerālis M.Bjeneks norādīja: „Šīs mācības paplašinās jūsu zināšanas par NATO politiku, procedūrām un komandvadības spējām, kā arī sniegs iespēju sadarboties ar citām organizācijām, kas varētu atbalstīt NATO operāciju plānošanas aktivitātes, tādejādi palielinot izpratni par visaptverošo pieeju un tās pielietošanas efektivitāti.” M.Bjeneks uzsvēra,ka, noslēdzoties šiem vingrinājumiem, mācību dalībnieki būs labāk sagatavoti nākotnes izaicinājumiem.

   

Savukārt vingrinājumu „Steadfast Pyramid/Pinnacle 2012” vadītājs, NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Juris Zeibārts uzsvēra, ka Latvija jau atkārtoti uzņem tik augsta līmeņa NATO mācības.

„Iespēja strādāt plecu pie pleca ar citām NATO institūcijām mums ir ļoti vērtīga pieredze. Šāda sadarbība attīsta mūsu operacionālās spējas kā uzņemošajai valstij, kā arī mūsu bruņotie spēki iegūst jaunas zināšanas par NATO politiku, procedūrām un uzlabo prasmes, sadarbojoties ar citām NATO valstīm un reģionālajiem partneriem,” norādīja brigādes ģenerālis J.Zeibārts.

 

Jau ziņots, ka  „Steadfast Pyramid 2012” ir pirmā daļa no Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā un Sabiedroto transformācijas pavēlniecības rīkotā vingrinājuma, kas no 17. līdz 21.septembrim, savukārt otrā daļa – „Steadfast Pinnacle 2012” – norisināsies no 24. līdz 28.septembrim.

 

Dalies ar šo ziņu