NATO Kiberaizsardzības centram jauns komandieris

Sargs.lv

NATO Kiberaizsardzības centram jauns komandieris

13.jūlijā, Tallinā, NATO kopējā kiberaizsardzības izcilības centra vadību no līdzšinējā komandiera pulkveža Ilmara Tamma pārņēma jaunais centra komandieris, pulkvedis Arturs Suziks.

Pulkvedis Tamms, kurš centru vadīja kopš tā izveidošanas 2008.gadā, savā atvadu runā atzina, ka viņam ir bijusi nenovērtējama iespēja augt un attīstīties kopā ar centru.

„Katras organizācijas panākumi un ilgtspēja ir iespējama, pateicoties tās cilvēkiem un komandas garam. Man ir bijis tas gods un privilēģija strādāt ar Jums, jo Jūs esat tie, kuri Kiberaizsardzības izcilības centru padara lielisku. Vēlu veiksmes pulkvedim Suzikam un aicinu Jūs atbalstīt viņu tāpat, kā Jūs atbalstījāt mani,” norādīja līdzšinējais centra komandieris.

Pulkvedis Arturs Suziks, kurš līdz šim ir bijis Igaunijas Aizsardzības spēku Komunikāciju un vadības sistēmas departamenta priekšnieks, atzinīgi novērtēja centra līdz šim paveikto.

„No idejas, kas radās pirms dažiem gadiem, centrs ir kļuvis par atzītu organizāciju. No savas Komunikāciju un vadības sistēmu departamenta priekšnieka pieredzes varu teikt, ka centra atbalsts NATO dalībvalstīm un partneriem kiberaizsardzības jomā ir bijis fenomenāls”, atzina Suziks. „Man ir liels saviļņojums pievienoties centra komandai, redzēt tās darbu arī no iekšpuses un vadīt to turpmākos gadus”.

Pulkvedis Tamms nodeva Suzikam centra karogu un iestādīja ozolu, kas liecinās par viņa dienestu centrā. Līdzšinējais centra komandieris turpinās studijas Karaliskajā aizsardzības studiju koledžā Londonā.

NATO kopējais kiberaizsardzības izcilības centrs Tallinā, Igaunijā, tika akreditēts 2008.gada 14.maijā. Centra mērķis ir uzlabot spējas, sadarbību un informācijas apmaiņu starp NATO, tās dalībvalstīm un partneriem kiberaizsardzības jautājumos. Centrs izstrādā mācību programmas, veic pētījumus, organizē pieredzes apmaiņu un sniedz konsultācijas kiberaizsardzībā.

Latvija ir viena no Kiberaizsardzības centra dibinātājvalstīm, kā arī darbam centrā ir nosūtījusi vienu ekspertu.

Pēc mil.ee materiāliem.

Dalies ar šo ziņu