Jūras spēki piedalās Reņģēdāju festivālā Salacgrīvā

Dzīvesstils
Sargs.lv
E5C1278761534FC2B79FCECFAEBD0A59.jpg

25. maijā Salacgrīvā notika jau ceturtais Reņģēdāju festivāls, kurā Nacionālos bruņotos spēkus pārstāvēja Jūras spēki ar mīnu kuģi M-04 “Imanta”, piedāvājot festivāla apmeklētājiem ne tikai apskatīt kuģi, bet arī uzzināt vairāk par dienestu Jūras spēkos.

Jūras spēki piedalās Reņģēdāju festivālā Salacgrīvā

“Piecu stundu laikā kuģi apmeklēja aptuveni 450 cilvēki, starp tiem bija ne tikai Salacgrīvas novada iedzīvotāji, bet arī viesi no citām Latvijas pilsētām un ārvalstīm, tai skaitā arī tūristu grupa no Polijas, kas apstākļu sakritības dēļ Reņģēdāju festivāla dienā atradās Salacgrīvā,” stāsta mīnu kuģa komandieris kapteiņleitnants Jurijs Andrejevs. Īpašu prieku kuģa komandieris pauž par jauniešu lielo interesi par Jūras spēkiem, informējot, ka kuģi apmeklējusi arī jaunsargu grupa no Vidzemes.

Kuģa apmeklētājiem bija iespēja apskatīt ne tikai kuģi, bet arī aplūkot Nacionālo bruņoto spēku uzšuvju un zīmotņu kolekciju, kuras apskati nodrošināja vēstures pētnieks, kolekcionārs Juris Raķis.

Kara Flotes simtgades ietvaros Jūras spēki turpinās apmeklēt Latvijas ostas un jau šajā nedēļas nogalē viesosies Rojas ostā, Rojas Novada svētkos.  Mīnu kuģis M-04 “Imanta” būs atvērts apmeklētājiem  1.jūnijā, no plkst.11.00 līdz 16.00.

Reņģēdāju festivāls šogad norisinājās jau ceturto gadu un tā devīze bija “Reņģēdāji prātvēderi”.

 

Dalies ar šo ziņu