Noslēdzies skolēnus informējošs vieslekciju cikls “Kā mēs sargājam Latviju?”

Izglītība
Sargs.lv
3473FD9E5DA449648D66F464347CF144.jpg

10. maijā noslēdzās Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku rīkotās vieslekcijas vidusskolu 10.-12. klašu audzēkņiem “Kā mēs sargājam Latviju?”.

Noslēdzies skolēnus informējošs vieslekciju cikls “Kā mēs sargājam Latviju?”

Šī mācību gada lekcijās skolēniem tika stāstīts par tādām aizsardzības nozares aktualitātēm kā aizsardzības izaicinājumi, visaptveroša valsts aizsardzība, sabiedroto spēku klātbūtne Latvijā, kā arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un to spējām. Vieslekcijās “Kā mēs sargājam Latviju?” audzēkņi tika rosināti domāt, kāpēc Latvija ir jāaizsargā un, kāpēc ir nozīmīgi iesaistīties valsts aizsardzībā. Skolēni tika arī informēti par iespējām iesaistīties aizsardzības nozarē – Jaunsardzē, Zemessardzē un Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Lekcijas vadīja aizsardzības nozares civilie eksperti un Nacionālo bruņoto spēku karavīri. Šajā 2018./2019. mācību gadā tika apmeklētas 86 vidējās izglītības iestādes. 

Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem.

Šāds informatīvo vieslekciju cikls tiek organizēts katru gadu. Lekciju saturs tiek atjaunots un papildināts, balstoties uz aizsardzības nozares aktualitātēm un drošības prioritātēm.

Dalies ar šo ziņu