Aizsardzības ministrs gandarīts par zemessargu lielo aktivitāti militāro mācību ciklā “Mazais Namejs

Militārās mācības
Sargs.lv
zemessargi
Foto: Foto: Aivis Stračinskis

Lauka taktisko mācību ciklā “Mazais Namejs 2017”, kas visā Latvijā notika no 19. līdz 29. oktobrim, piedalījušies vairāk nekā 2000 zemessargu. 

Aizsardzības ministrs gandarīts par zemessargu lielo aktivitāti militāro mācību ciklā “Mazais Namejs 2017”

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis izsaka pateicību ikvienam zemessargam, kurš piedalījās mācībās, pilnveidoja savas militārās iemaņas un stiprināja Latvijas aizsardzības spējas: “Zemessargu aktivitāte un arvien augstā individuālā interese par pievienošanos zemessargu rindām ir tiešs apliecinājums tam, ka primāri mēs paši gribam un varam - nostiprināt Latvijas aizsardzību un uzņemties par to atbildību. Par to liels gandarījums un paldies ikvienam.”

Mācības organizēja Zemessardze, un tajās tika pilnveidotas bataljona kaujas grupu prasmes aizkavēšanas un aizsardzības operāciju veikšanā, komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde lauka taktisko vingrinājumu “Mazais Namejs 2017” organizēja no 19. līdz 22. oktobrim Skrundas novadā,  Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde – no 19. līdz 29. oktobrim Limbažu un Alojas novados un Zemessardzes 3. Latgales brigāde – no 27. līdz 29. oktobrim  Alūksnes un Dagdas novados.

Militāro mācību cikla “Mazais Namejs 2017” ietvaros zemessargi piedalījās arī starptautiskās militārajās mācībās ”Sudraba Bulta 2017”, kas no 16. līdz 29.oktobrim norisinājās Ādažu poligonā, Apes, Gulbenes un Alūksnes novados.

Lauka taktisko mācību ciklā “Mazais Namejs 2017” pavisam piedalījās vairāk nekā 2700 zemessargu un karavīru no visām Zemessardzes vienībām, rezerves karavīri, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, kā arī zemessargi un karavīri no Lietuvas, Dānijas, ASV un Igaunijas.

Dalies ar šo ziņu